Samarbetspartners

Tillsammans med våra samarbetspartners skräddarsyr vi researrangemang till resmål vi har stor erfarenhet av utifrån vår expertis och våra parters personliga intresseområden. Vi arrangerar regelbundet resor i samarbete med föreningar, magasin och dagspress. Kontakta gärna oss om du är intresserad av ett samarbete 08 – 660 18 00 eller info@favoritresor.se

 • Orphei Drängar

  Allvar och lek. Tradition och nytänkande. Stillhet och crescendo. Orphei Drängar är en kör som ständigt rör sig mellan ytterligheter och som hela tiden tänjer på gränserna för vad en manskör får och bör göra. Sedan starten 1853 har kören ökat spännvidden i hela sin verksamhet; från repertoar och konsertformer till val av konsertplatser.

  Men vad OD än sjunger, är klangen densamma. ODs eget ”sound”, en unik blandning av unga, lättare röster och äldre, mer mogna är resultatet av ett långt arbete med att utveckla det speciella instrument som är manskören. Traditionen finns där som en trygg bas att ta avstamp från. Sedan kan allt hända.

   

  Favoritresor har arrangerat ett flertal resor till ODs konserter i Sverige. För att läsa mer om OD

  gå in på ODs hemsida ->

  Läs vidare
 • Gods & Gårdar

  Magasinet i vilket svenska slottsfamiljer och herrgårdsägare öppnar sina vackra och historiska hem för läsarna. I Gods & Gårdar berättar vi om det moderna livet i en oförstörd gammal miljö. Det är en tidning för alla oss som tycker om den eleganta klassiska stilen, antikviteter, historia, byggnadsvård, trädgård samt god mat och dryck.  Tidigare resor har gått till Italien och under 2012 åkte vi till ett vårlikt England med magnifika herresäten och trädgårdar. Vår ciceron är välkände och omtyckte byggnadsvårdaren och konsthistorikern Lars Sjöberg.

  Läs mer om Gods & Gårdar här->

  Läs vidare
 • Sveriges Pensionärsförbund

  SPF, Sveriges Pensionärsförbund, är en politiskt och religiöst obunden organisation för seniorer. SPF finns runt om i landet och har cirka 264 000 medlemmar fördelade på drygt 850 föreningar och 27 distrikt. SPF samarbetar med Seniormässan, där även Favoritresor ställer ut och presenterar intressanta föredrag.

  Vi samarbetar också med SPF rörande resor. Den senaste resan i samarbete med SPF gick till Normandie och Loire. Många resor görs även med lokala SPF föreningar som "grupp i gruppen".

   

  Gå till SPFs Hemsida->

  Läs vidare
 • Nationalmusei Vänner

  Nationalmusei Vänner, grundades 1911, främst för att stödja Nationalmuseum med inköp av konstverk. Favoritresor arrangerar resor i samarbete med Nationalmuseivänner.

  Medlemmar har fri entré till Nationalmuseum, Moderna Museet Stockholm och Malmö, Magasin 3 Stockholm Konsthall, Stiftelsen Wanås utställningar, Drottningholms slott, Gripsholms slott, Leufsta bruk, Läckö slott, Nynäs slott, Rosersberg slott, Strömsholms slott samt Ulriksdals slott inkl. Orangeriet och Drottning Kristinas kröningsekipage. Medlemmar får inbjudan till vernissager i Nationalmuseum.
  Vännermas medlemstidning kommer till Dig med posten fyra gånger om året. I tidningen medverkar museets anställda med initierade artiklar om bl.a. aktuella utställningar. Där presenteras också Vännernas program.
  Läs mer om NMV här->
   

  Läs vidare
 • Folkoperan

  Folkoperan vill beröra på djupet och göra opera angelägen för alla. På Folkoperan framförs föreställningarna alltid på svenska. Folkoperan vill förnya och fördjupa operakonsten genom att komma nära vår tid, nära publiken och nära den historia som berättas. Läs mer om aktuella föreställningar och Folkoperan på deras hemsida.

  Gå till Folkoperans hemsida->

   
  Folkoperan sponsrar oss med operabiljetter till tävlingen "Mitt starkaste operaminne"  Genom detta får en av Favoritresors resenärer chans att ta med en vän på någon av Folkoperans föreställningar! Delta i tävlingen->


  Favoritresor ger rabatter till medlemmar samt anordnar resor i samarbete med Folkoperans Vänner. Läs mer om vännernas verksamhet här->

  2012 års resa vårresa var Operahelg i Prag och sommaren bjöd på Opera på Skäret. 2013 reser FOV bl a till den jubilerande Operan i Verona.

  Läs vidare
 • Tidskriften Opus

  OPUS är den enda svenska tidskriften som skriver om allt som ryms inom begreppet klassisk musik.Opus bjuder i varje nummer på nyheter från svenskt och internationellt musikliv, intervjuer med artister och porträtt av tonsättare, vi tipsar om bra musik, hur man får tag på den och annat som den kulturintresserade kan behöva.

  Läs mer om Opus här

  Läs vidare
 • Sveriges Äldre Läkare

  Sveriges äldre läkare (SÄL) är en ideell förening och en intresseförening inom Sveriges läkarförbund. Föreningen verkar som kontaktorgan för kamratlig samvaro mellan medlemmarna, samt arbetar för att underlätta och förmedla möjligheter till medicinsk och kulturell information och fortbildning.


  SÄL bevakar fackliga frågor från äldre läkares perspektiv samt är remissinstans inom Läkarförbundet. Läs mer om SÄL här->

   

  Under 2011 reste några av SÄL´s medlemmar med Peter Hagwall till Loiredalens slott under september månad.
  I september 2012 gjordes en medlemsresa till Cornwall och Bath med fokus på dess världsberömda trädgårdar, kultur och vackra kustnära natur.

  Inför 2013 arrangeras en aprilresa till Andalusien med kunniga och uppskattade Catherine Urwitz. Höstresan 2013 går 8-13 september till Engelska herresäten och slott i Oxford Cambridge och London med uppskattade ciceronen och Blue Badge guide Tina Engström.

  2014 går en oktoberresa med Catherine Urwitz till Europas nya gastronomiska älskling, nämligen det spanska Baskien. San Sebastians och Bilbaos kök kompletteras av konstupplevelser som Guggenheimmuséet och världsviner i Rioja. Läs mer om resan här: Spanska Baskien med Rioja. 

  Läs vidare
 • Riksförbundet Svensk Trädgård

  Svensk Trädgård är Sveriges största trädgårdsorganisation. Svensk Trädgård ger även ut den utmärkta tidningen Hemträdgården sex gånger om året. Favoritresor arrangerar trädgårdsresor i samarbete med Svensk Trädgård.

  Läs mer om Svensk Trädgård här

  Medlemmar sedan ett år har 1.000:- rabatt på resornas pris. 
  Läs mer på vår hemsida under fliken Trädgårdsresor!

  Läs vidare
 • OperaVännerna

  OperaVännerna bildades 1980 som en fristående publikförening vid Kungliga Operan i Stockholm.Genom ett medlemsskap i Operavännerna kan du träffa aktuella artister och delta i kurser och möten för att diskutera aktuella verk eller intressanta sångare. Läs mer om Operavännerna på deras hemsida här Bland de resor Favoritresor har gjort i samarbete med Operavännerna var en Operaresa till Malmö och Köpenhamn, där vi fick uppleva föreställningarna "Jenufa" och "Livläkarens besök". Under 2012 gick vårens resa till GöteborgsOperan med Lady Macbeth från Mzensk & Lucrezia Borgia. Höstens resa går till Wien & Bratislava för tre operor. 2013 planeras Nibelungens ring på Operafestivalen i Riga.

  Läs vidare
 • Svenska Dagbladet

  SvD accent är Svenska Dagbladets butik på nätet. SvD Accent förmedlar upplevelser och produkter valda med omsorg, speciellt framtagna erbjudanden för dem som vill lära mer, få andra perspektiv eller uppleva något nytt. Favoritresor har arrangerat ett flertal unika resor för SvD accent.

  Musikresor som till operahusen i Oslo, Köpenhamn, Reykjavik, Göteborg, Tyskland och Italien, samt trädgårdsresor med Lars Krantz och kulturrundresor med bl a konsthistoriker Lars Sjöberg. För att läsa mer om SvD Accent gå in på SvD accents hemsida->

  Läs vidare