Vi på Favoritresor

Hos oss finner du resorna som vi själva helst vill göra. Våra egna favoritresor. Allt från hänförande musikupplevelser och kulturella djupdykningar till magnifika trädgårdar och örtdofter på våra vandringsleder. Resor som gör gott för kropp och själ. Till vår hjälp har vi våra uppskattade ciceroner. Såväl i planering av resornas innehåll och upplägg som att de naturligtvis själva leder resan på plats. De bjuder med entusiasm på sina gedigna kunskaper på ett sätt som kommer helt naturligt för den som har ett passionerat intresse. Allt för att ge din resa en extra dimension. Välkommen att lära känna oss!

 • Helene Fransson

  Resesäljare

  Helene Fransson är vårt senaste tillskott på kontoret. Hon har ett brinnande intresse för människor och service och sprider glädje med sitt goda humör och positiva inställning.

  Helene har rest mycket i Europa och en av hennes favoritdestinationer är Mallorca. Helene har gått Frans Schartaus diplomerade utbildning till resekonsult och har erfarenhet av både affärs och privatresor. På fritiden spenderar hon så mycket tid hon kan med sina barn och gillar även att vara kreativ med bl a bak och pyssel.

  Du når Helene på helene.fransson@favoritresor.se

  Läs vidare
 • Katarina Skugge

  Marknadsansvarig

  Katarina Skugge började sin karriär inom resebranschen som 20-åring. Har jobbat i Sverige och San Francisco med både företagskonferenser och event. När hon bodde i San Francisco arrangerade hon rundresor, studiebesök och guidade svenska grupper i det stora landet.

  Katarina är Marknadsekonom och har studerat i både San Francisco och Stockholm.

  På Favoritresor är Katarina ansvarig för marknadsföringen samt planering av musikresor till Tyskland.

  Du når Katarina på katarina.skugge@favoritresor.se

  Läs vidare
 • Susanne Blidborg

  Produktionsansvarig

  Susanne Blidborg, fil kand i företagsekonomi med inriktning på turism. Hon har studerat och arbetat med turism och resor i mer än 25 år. Susanne brinner för  kultur och natur över hela världen. Susanne har varit rundreseledare i Sydostasien, på Kreta samt safariguide i Kenya och Tanzania.

  Med nyfikenhet som drivkraft och kvalitet som ledstjärna har hon lagt upp reseprogram till Italien, Grekland, Spanien, Frankrike, Sydostasien, Rumänien, Storbritannien, Syd- och Östafrika samt Turkiet, Cypern, Grönland, Svalbard och Antarktis. 
  På Favoritresor ansvarar Susanne för våra trädgårdsresor, vandringsresor och rundresor i Italien, Spanien, Turkiet, Kroatien, Sydafrika och Rumänien.   

  Du når Susanne på susanne.blidborg@favoritresor.se

  Läs vidare
 • Anna Eriksson

  Reseproducent

  Anna kommer från vackra Småland och har bland annat ansvaret för våra vandringsresor i Montenegro, Kroatien, Spanien, och Wales. Hon ansvarar även för våra kulturrundresor i Portugal och Irland och sitter dagligen med flyghantering. 

  Kreativt skrivande ligger henne varmt om hjärtat och hon har därför hand om våra nyhetsbrev och ”Vandra världen över”, vår vandringssida på Facebook. Hon har själv deltagit på några av våra egna vandringsresor, bland annat till Wales och Spanien. 

  Fritiden spenderar hon helst ute i det gröna, gärna i skogen med svamp eller bär i sikte. Vandringkängorna är flitigt använda och under sommaren 2015 vandrade hon bland annat Norges klassiker Besseggen. Anna är även väldigt intresserad av miljö- och hållbarhetsfrågor, under 2014 gick hon en Fair Trade utbildning genom Röda Korsets folkhögskola.

  Anna har gått Frans Schartaus diplomerande utbildning till resekonsult. 

  Du når Anna på anna.eriksson@favoritresor.se

  Läs vidare
 • Emelie Wadle

  Reseproducent

  Emelie Wadle smittande entusiasm för kulturevenemang och musikupplevelser är omöjlig att ta miste på. Musikaler opera och teater ligger henne extra varmt om hjärtat.

  Emelie har studerat på Turismakademien i Örnsköldsvik och på Frans Schartaus Handelsinstitut i Stockholm.

  Hon tar även tillvara på våra ciceroners idéer och förvandlar till nya inspirerande reseprogram fulla av strålande kulturupplevelser. Emelie skapar våra nyhetsbrev och har hand om våra samarbetsresor till länder som Kina, Israel, Sydkorea, Oman och Japan. 

  På Favoritresor ansvarar Emelie för att planera våra resor inom Sverige, Norge, Danmark, Island, Irland, Frankrike och Portugal. På sin fritid planterar hon gärna blommor på sin balkong eller använder sin systemkamera.

  Du når Emelie på emelie.wadle@favoritresor.se

  Läs vidare
 • Jenny Weiland

  Reseproducent

  Jenny Weiland är ansvarig för våra aktiva resor. Jenny gillar utmaningar och trivs som bäst när hon är på resande fot. Jenny följer ofta med våra grupper ut på vandring, kanske har du vandrat med henne i Sierra Nevadas berg, längs den svindlade vackra Amalfikusten eller Lykienledens turkosblå små vikar. Hon har testat de flesta av våra vandringsresor och kan ge dig alla råd du behöver inför din nästa vandring. Ett annat av Jennys ansvarsområden är kontakten med de flygbolag som gör att resan till ditt resmål går smidigt. 

  På fritiden håller Jenny just nu på att fullborda "tjej-klassikern", dvs Lidingö-milen, damvasan,Vansbrosimmet och Vätternrundan på cykel.

  Jenny har en gedigen utbildning inom turism- och reseliv från Trac-utbildningen i Uppsala och ansvarar för våra vandringresor.

   

  Har du tur får du sällskap av Jenny på din nästa vandring. Med sitt goda humör gör stegen lätta! 

  Du når Jenny på jenny.weiland@favoritresor.se

  Läs vidare
 • Kerstin Swanvall

  VD

  Kerstin Swanvall är VD för Favoritresor och koncernchef för moderbolaget WE Travel Group. Hon har arbetat inom koncernen sedan 1999. Kerstin har en bakgrund som marknadschef och har en examen i strategisk marknadsföring. Den senaste musikresan gick till operahuset i Köpenhamn där hon njöt av Anna Caterina Antonacci tolkning av Carmen.

  Du når Kerstin på kerstin.swanvall@wetravelgroup.se

  Läs vidare