Opera på La Scala & konsert i Milano

Upplev stjärnsångare som Placido Domingo – åter i en tenorroll, Bejun Mehta – en av världens främsta countertenorer som debuterar på La Scala samt unga franska mezzosopranen Marianne Crébassa som prisas för sin dramatiska ådra och sin rösts naturliga klangfärger. Under dagarna i ett sensommarskönt Milano väntar stadspromenad för att njuta av Milanos sevärdheter, katedralen, Gallerian och Palazzo Reales fasader. En dag väntar den gröna landsbygden utanför Milano under en båttur på floden Addas skyddade flöden - en rofylld resa bland skog och fågelliv. Maktcentret Milano är staden som engagerar alla italienare, belägen i en av landets rikaste regioner Lombardiet. Mode, mat, fotboll och konst berikar såväl stadens invånare som entusiastiska besökare vars magnifika katedral är landets största och allra förnämsta exempel på italiensk gotik.

Läs vidare

Staden stoltserar med ett av världens mest kända operahus, även det kanske allra striktaste och mest skandalomsusade. Teatro alla Scala byggdes ovanpå ett nerbrunnet operahus och invigdes 1778. De välbeställda Milanoborna hade abonnemang på parkett och i loger, men för att även icke välbeställda stadsbor skulle kunna njuta av opera så byggdes de s k Loggione, ståplatserna längst upp ovan logerna. I alla tider har denna ståplatspublik skapat stjärnor eller orsakat fiaskon efter sina högljudda reaktioner på operaföreställningarna. I tider då de flesta operahus undviker klädkod så går La Scala mot strömmen och kräver kavaj med slips. En föreställning väntar på Teatro alla Scala och här upplever vi dess högtidliga atmosfär bland finklädda besökare på bra platser.

Under ett besök på societetsdamen och musikälskaren Signora Fernanda Giulinis vackra palatsvilla, Villa Medici Giulini utanför Milano, får vi se hennes värdefulla musikinstrumentsamling samt njuta av en liten konsert framförd på några av de antika instrumenten. Därefter serveras vi en god buffélunch.Vårt boende är på utmärkta fyrstjärniga Hotel Brunelleschi med gångavstånd från Teatro alla Scala i Milano. Vår ciceron på resan är Ki Månsson, som bott i Italien sedan över 30 år. 

 • Pris
  19 890:-
 • Avresedatum
  2017-09-17
 • Reselängd

  4 dagar

 • Tema

Resans ciceron Ki Månsson

Resans höjdpunkter

 • Opera på ärevördiga Teatro alla Scala med Placido Domingo och Bejun Mehta
 • Charmerande floden Adda med Gorgonzolalunch och mötet med Villa Medici Giulini
 • Nattvarden av Leonardo da Vinci
 • Boendet i Milano på kända Hotel Brunelleschi

Reseprogram

 • Stockholm – Milano
  Dag 1

  Stockholm – Milano

  Vid ankomst till Milanos flygplats mitt på dagen möter vi vår ciceron och privata buss för att resa till Milano och stadens centrum där vi checkar in på omtyckta fyrstjärniga hotell Brunelleschi för tre nätter här. Det är söndag och det annars så frenetiska dagliga livet stannar upp i städerna när stadsborna tillbringar söndagarna i behaglig takt, ”andante”, och njuter av ledigheten. Under en stadspromenad njuter vi av de magnifika vyerna över fasaderna på den fina gallerian Vittorio Emmanuele II och Milanos kungliga palats Palazzo Reale. Vi avnjuter den imponerande katedralen i Milano innan vi återvänder till hotellet. Samling i hotellets bar för en välkomstdrink och vi går sedan till vår middagsrestaurang.

  Läs vidare
 • Flodtur – Operakväll ”Tamerlano”
  Dag 2

  Flodtur – Operakväll ”Tamerlano”

  Ett stycke ut från storstaden möter man landsbygdens stillhet och floderna som landskapet är så känt för. Vi tar en timmeslång båttur på floden Addas flöden under en rofylld resa bland skog och fågelliv. Redan Plinius omnämner floden och under en timmes lätt och behaglig kryssning på den vindlande floden möter vi här ett skyddat växt- och fågelliv. Vi korsar naturskyddsområdet och vänder åter till den lilla staden Pizzighettone som delas itu av floden. Pizzighettones intakta stadsmur stammar från slutet av 1300-talet och uppfördes av den mäktiga familjen Visconti. I muren byggdes nästan hundra tunnvalv, som användes som soldatbostäder. Vi får även tillfälle att besöka en av stadens fint bemålade kyrkor. På vägen tillbaks till Milano passerar vi området Gorgonzola där ju förstås Italiens kanske mest kända och mest delikata ost produceras. Inte långt från Pizzighettone ska vi äta en god lunch och här får vi även tillfälle att smaka på Gorgonzola och någon annan av traktens ypperliga ostar. Retur till hotellet och lite tid på egen hand. 

  Läs vidare
 • På kvällen promenerar vi i god tid till Teatro alla Scala för kvällens begivenhet. Kl 20.00. Operan Tamerlano. Barockkompositören, som inspirerades stort av italiensk opera samt sedermera blev brittisk medborgare, Georg Friedrich Händel skapade sin opera seria i tre akter baserade på två texter av pjäsförfattare Piovene och Pradon.  Under tolv månader mellan 1724 och 1725 skrev Händel sina tre mest framgångsrika operor Giulio Cesare, Tamerlano och Rodelinda. Händel skapade med Tamerlano den första av operor som hade en tenor i huvudrollen - Bajazet.  Operan har under 2000-talet väckt nytt intresse genom uppsättningen där Placido Domingo gestaltar den ottomanske sultanen Bajazet, där vi alltså åter ser Domingo i en tenorroll. Tamerlano ger oss kärlekshistorien mellan Tamerlano/Timur Lenk och den tillfångatagne sultanens dotter Asteria, som gestaltas av Maria Grazia Schiavo. Tamerlano är dock trolovad med Irene, prinsessan av Trebizond och handlingen är invecklad med mordförsök, dramatik och vackra arior. Tamerlano är även premiär för dirigent Davide Livermore, till vardags på Palau de les Arts Reina Sofia i Valencia. Promenad åter till vårt hotell.

  Läs vidare
 • Leonardo da Vincis ”Nattvarden” - konsert på Villa Medici Giulini
  Dag 3

  Leonardo da Vincis ”Nattvarden” - konsert på Villa Medici Giulini

  Utanför Milano ligger området Brianza, fyllt av vackra villor och trädgårdar. Under ett besök på societetsdamen och musikälskaren Signora Fernanda Giulinis vackra palatsvilla, Villa Medici Giulini, får vi se hennes värdefulla musikinstrumentsamling samt njuta av en liten konsert framförd på några av de antika instrumenten. Villan byggdes på 1600-talet och knappt tvåhundra år senare köptes den av markis Medici di Marignano – det är dock oklart om denna Medicigren hade sina rötter i den berömda florentinska bankirfamiljen eller om den kom från en adelsfamilj i Milano med samma namn men utan släktskap. Villa Medici är även i våra dagar privatägd av familjen Giulini. Den är uppskattad inte bara för sina magnifika trädgårdar som för att man håller  kurser för såväl blivande operasångare som i piano eller andra instrument. Den energiska ägarinnan har nyligen låtit uppföra en teater inom villans ägor i klassisk stil, säkert får vi tillfälle att se lite även av denna. Vi njuter av den engelska trädgården där hortensior och annueller blommar samt den italienska formella och formklippta trädgården. Därefter väntar en salongskonsert och en välsmakande buffélunch dukas upp. Retur till Milano och kvällen på egen hand. 

  Läs vidare
 • Leonardo da Vincis hänförande muralmålning ”Nattvarden” från slutet av 1400-talet står även på programmet under resan. Den är belägen i klosterkyrkan Santa Maria delle Grazie, som hertigen av Milano -  Ludovico Sforza, lät freskbemåla. Leonardo da Vinci fick uppdraget att måla Nattvarden 1495, scenen där Jesus berättar för sina lärjungar att en av dem skall förråda honom. Det är svårt att få platser och själva besöket tar endast 20 minuter på grund av intresset. Därför bestäms exakt tidpunkt längre fram. 

  Läs vidare
 • Milano - Stockholm
  Dag 4

  Milano - Stockholm

  Efter utcheckning finns lite tid över att ta en promenad i omgivningarna innan vi beger oss till flygplatsen för hemresan direkt till Stockholm.

  Läs vidare

Platser vi besöker

Resefakta

 • Reslängd

  4 dagar

 • Avresor/Datum

  17 september

 • Pris från

  19.890:-

 • Enkelrumstillägg

  3.290:-

 • I priset ingår

  -Direktflyg Stockholm – Milano Linate, t/r
  -Flygavgifter
  -Tre nätter på Hotel Brunelleschi 4*, del i dubbelrum
  -Transporter med privat buss  enligt program
  -Visningar enligt program
  -Flodtur
  -Tre frukostbufféer
  -Två luncher med måltidsdryck
  -En middag med måltidsdryck
  -Entré till Milanos katedral
  -Entré till Nattvarden
  -En opera på Teatro alla Scala, parkett
  -En privat konsert på Villa Medici Giulini
  -Svensk ciceron
  -Kommunal turistskatt

 • Tips och råd

  Observera att för bästa behållning av resan krävs normal grundkondition för promenader på ojämnt underlag och trappor i historiska städer.

 • Frågor om resan?
  Ring oss på tel 08-660 18 00 eller maila info@favoritresor.se.
 • Avbeställningsskydd
  Vi rekommenderar Europeiska ERV reseförsäkringar avbeställningsförsäkring, tecknas senast 48 timmar efter bokning direkt via Europeiska ERV på 0770-456 900 eller info@erv.se
 • Resa från annan ort?
  Vi undersöker gärna avresemöjligheten från Göteborg/Köpenhamn på förfrågan och mot eventuellt tillägg.
 • Resevillkor

Boka din resa

 • Avresa
 • 2017-09-17
 • Hemkomst
 • 2017-09-20
 • Platser kvar
 • Väntelista
 • Priser fr.
 • 19 890:-
 • Boka resa