Översikt

Adventsweekend i Söderköping

Följ med till den lilla idylliska staden Söderköping och upplev mysig adventsstämning. På vår nerresa stannar vi till för en lättare lunch på Taxinge Slott. Väl framme i Söderköping kan vi njuta av lite musikunderhållning och om man önskar att prova på hotellets fina spa så finns tid för detta.

Samling och avresa från Cityterminalen kl 10.30. Här möter buss och vår färdledare Eva-Lena Lönnqvist upp för en avkopplande tvådagarsresa. Vid ankomsten till Söderköping får vi en kaffepaus innan vi går på en stadsrundtur - Medeltidsvandring, därefter checkar vi in på hotellet. Vi är tillbaka i Stockholm på tidig eftermiddag dag två.   

Boka din resa

2020-12-05 2020-12-06 4 790 kr Buss Stockholm 5+ Boka resa

Reseprogram

 • Dag 1 Stockholm - Söderköping

  Samling och avfärd från Cityterminalen kl 10.30. Här möter buss och vår färdledare uppför en weekendresa ner till Östergötland och idylliska Söderköping. Vi stannar till vid Taxinge Slott för en lättare lunch innan vi färdas vidare söderut.

 • Söderköping

  Söderköping är en charmig småstadsidyll med Göta Kanal som går genom staden, omgiven av en levande landsbygd och naturupplevelser utöver det vanliga. Här finns Östgötaleden, Ramunderberget och närheten till S:t Anna skärgård vilket bidrar till många besökare sommartid. Staden har varit inspelingsplats för de populära Madickenfilmerna, Göta Kanalfilmerna och den tyska succéserien Inga Lindström (som ska visa det typiskt svenska).

  Staden hade sin storhetstid på 1200- och 1300-talen. Den växte då kraftigt och blev en betydande handelsplats och ett maktcentrum. Här byggdes kyrkor och kloster och en kung och två drottningar har krönts i staden under den perioden. Senare återfick Söderköping  viss betydelse genom byggandet av Göta Kanal på 1800-talet och badanstalten Söderköpings Brunn. Idag är staden ett välbesökt turistmål mycket tack vare sin bevarade idylliska miljö från 18- och 1900-talen. 

  Vi börjar vårt besök med eftermiddagskaffe och därefter en stadsrundtur - Medltidsvandring.

 • Söderköpings Brunn

  Söderköpings Brunn har anor från år 1774. Från början av 1800-talet kan man följa de kallvattenkurer och behandlingar som brunnsgästerna fick genomgå på Söderköpings Brunns- och Bandanstalt. Idag är Brunnen ett modernt konferens- och turisthotell med stor komfort och moderna Spa-behandlingar. Hotellet är känt för sitt goda kök och delar av hotellet är nu  nyrenoverat. Vi checkar in på hotellet ca 16.00 och de som önskar kan besöka hotellet spa-avdelning.

 • Stort Julbord

  Under eftermiddagen bjuder hotellet på lite musikunderhållning. På kvällen får vi njuta av loungemusik. Kl 18.00 intar vi det klassiska, stora och generösa julbordet i de nyrenoverade lokalerna. Sittningen är anpassad med säkert avstånd mellan borden. En vinglögg och kaffe på maten ingår, övrig dryck beställs och betalas på plats.     

 • Dag 2 Tillbaka mot Stockholm

  Från klockan 08.00 serveras en stor frukostbuffé med varmt och kallt. Vi intar den i lugn och ro, checkar sedan ut från hotellet kl.10.30 och påbörjar vår hemresa mot Stockholm. Vi väljer att åka med Skenäsfärjan över Bråviken upp tillbaka till huvudstaden dit vi anländer mitt på dagen.

Resans höjdpunkter

 • Lättare lunch på Taxinge Slott
 • Inkvartering och möjlighet till spa på anrika Söderköpings Brunn
 • Medeltidsvandring - stadsrundtur i Söderköping
 • Musikunderhållning på hotellet
 • Julbord på Söderköpings Brunn

Karta

Resfakta

Reslängd 2 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 5/12
Pris Från 4 790 kr
Enkelrumstillägg 375 kr
I priset ingår
 • Busstransporter Stockholm -Taxinge Slott - Söderköping - Stockholm
 • En lunch på Taxinge Slott
 • Eftermiddagskaffe i Söderköping
 • Guidad Medeltidsvandring
 • En natt på Söderköpings Brunn, del i dubbelrum, tillgång till spa
 • En frukost
 • Stort Julbord
 • Vår färdledare Eva-Lena Lönnqvist medverkar under hela resan

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg.

Boende

Hotell Söderköpings Brunn

Resesätt Buss
Resans karaktär


  

Deltagarantal

Min 15 personer och max 20 personer.

Klimatkompensation
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Avbeställnings- och reseförsäkring
Se till att du har en giltig reseförsäkring som omfattar Covid-19. Vi rekommenderar också att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Bra att veta

Vi hörsammar Folkhälsomyndighetens uppmaning om att informera om och försöka att förhindra smittspridning. En förutsättning för att få följa med på resorna är att du är frisk. Vår buss har 55 platser och maxantal resenärer är 20. Bussarna rengörs noggrant efter varje resa. Ombord finns toalett och vi tillhandahåller handsprit.

Våra privata guidningar genomförs i mångt och mycket utomhus och när vi rör oss i väldigt små historiska hus delar vi upp oss i mindre grupper. Under visningar och guidade promenader ber vi dig hålla rekommenderat avstånd till andra deltagare.