Översikt

Musikaliskt Nyår med Linnéa

Välkommen att fira Nyår tillsammans med operasångerskan/violinisten Linnéa Sallay på exklusiva Sigtuna stadshotell, vackert beläget invid Mälaren i Sigtuna. Vi har abonnerat hotellet, så det är bara vår grupp som firar nyår tillsammans. Det blir en personlig, underhållande resa med Linnéa Sallay som värdinna och sångerska. Linnéa bjuder tillsammans med sin pianist Christer Odlander in till trevliga musikstunder & konserter under helgen. På Nyårsdagen besöker vi anrika Ekolsunds slott. Här får vi en intressant visning av Gustav III:s favoritslott samt en välsmakande lunch. Önskar du resa i egen bil går det naturligtvis bra. Resan sker i samarbete med vårt systerbolag Reseskaparna.

Vi har ett begränsat antal rum och det är inget enkelrumstilläggs, så först till kvarn. 
Vi hörsammar Folkhälsomyndighetens uppmaning om att informera och försöka förhindra smittspridning. En förutsättning för att få följa med på resorna är att du är frisk. Våra bussar har 56 platser och maxantal resenärer är 24. Bussarna rengörs noggrant efter varje resa. Ombord finns toalett och vi tillhandahåller handsprit.

Linnéa Sallay
Vår uppskattade operasångerska och violinist skapar en härlig gemenskappå sina resor. Linnéa har en gedigen musikutbildning och debuterade som Cherubin i Figaros Bröllop på Kungliga Operan. Aktiv som reseledare och guide sedan många år, därtill auktoriserad Stockholmsguide. www.linneasallay.se

Christer Odlander, pianist
Christer Odlander är en mycket mångsidig pianist som varit verksam både som kyrkomusiker och haft egen dragspelstrio. Han anlitas ofta som ackompanjatör till sångsolister som Peter Jöback & Rickard Söderberg, samt till körer, krogshower, konserter& symfoniorkestrar.

 

Boka din resa

2020-12-31 2021-01-01 6 100 kr Buss Stockholm 5+ Boka resa

Reseprogram

 • Dag 1 Stockholm Cityterminal - Sigtuna

  Linnéa möter upp på Cityterminalen och guidar längs vägen mot Sigtuna. Hon lyfter fram intressant historik och vi får veta mer om omgivningarna. Väl framme ansluter vi med er som rest dit i egen bil. Nu väntar en god Afternoon Tea i Stadshotellets lounge. Vi njuter av rykande färskt te, snittar, scones, nykokt marmelad och bakverk från hotellets bageri. Tid att koppla av, här finns fina salonger med sköna fåtöljer. För de som önskar bjuder Linnéa in till en rolig frågesport. Sen eftermiddag beger vi oss till Sigtunas medeltida kyrka - Mariakyrkan. Den vackra kyrkan är stor och tillåter att vi sprider ut oss. Vi tar nu del av kyrkans Nyårsbön som idag bjuder på en högtidlig konsert med våra musiker. Åter till stadshotellet, när vi har piffat oss inför nyårsmiddagen väntar en klassisk trerättersmiddag med tillhörande viner. I samband med middagen får vi lyssna till musikaliska pärlor och glad underhållning med Linnéa och hennes mångsidige pianist Christer. I härlig gemenskap firar vi in det nya året med ett gott glas mousserande.

 • Dag 2 Sigtuna - Ekolsunds slott - Stockholm Cityterminal

  Frukost. De som önskar kan följa med Linnéa på en promenad genom gamla Sigtuna. Strax innan lunch lämnar vi Sigtuna och beger oss till Ekolsunds slott.
  Ekolsund har anor sedan 1300-talet och platsen har ägts av släkter som Vasa, Oxenstierna och Tott. Slottet byggdes i etapper mellan 1600- och 1700-talet och uppvisar idag en välbevarad barockanläggning med 1700-talskaraktär. De kända arkitekter som satt sin prägel på slottet är Simon de la Vallée, Nicodemus Tessin d ä, Carl Hårleman och Carl Fredrik Adelcrantz. Ekolsund har varit ett av de kungliga slotten och den mest kände slottsherren torde vara Gustav III som fick slottet i dopgåva av sin far. Han besökte slottet ofta för jakt och fester. Slottet är idag privatägt med tillhörande värdshus från 1700-talet.
  Vi bjuds en god lunch på anrika Ekolsunds värdshus, följt av en intressant visning i det stiliga slottet. Vi avrundar besöket med en musikstund vid flygeln i den magnifika Riddarsalen. Vi ankommer Cityterminalen under sen eftermiddag.

Karta

Resfakta

Reslängd 2 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 31/12
Pris Från 6 100 kr
Enkelrumstillägg Inget enkelrumstillägg, dock finns ett begränsat antal enkelrum. "Först till kvarn".
I priset ingår
 • Reseledare & sångerska Linneá Sallay
 • Del i dubbelrum/eget enkelrum med frukost på femstjärniga SIgtuna Stadshotell
 • Buss Stockholm Cityterminal - Sigtuna - Ekolsunds slott - Stockholm Cityterminal
 • Afternoon Tea på Sigtuna Stadshotell
 • Trerätters nyårsmiddag med 2 glas vin & vatten och kaff
 • Mousserande vid 12-slaget
 • Klassisk konsert i Sigtuna medeltida kyrka - Mariakyrkan
 • Flera musikupplevelser med Linnéa och Christer
 • Guidad visning av Ekolsunds slott
 • Lunch på Ekolsunds värdshus

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg.

Tillägg

Enkelrumstillägg: Inget enkelrumstillägg, dock finns ett begränsat antal enkelrum. "Först till kvarn".

Resplan

Stockholm - Sigtuna Stadshotell - Mariakyrkan - Ekolsunds slott - Ekolsunds värdshus - Stockholm

Boende

Tvådagarsresa

Resesätt Buss
Resans karaktär

Vi reser från Cityterminalen kl 11.00 och är tillbaka ca kl 18.00. Tiderna är preliminära.

Deltagarantal

Min 15 - max 24 personer i bussen till Sigtuna. På hotellet i Sigtuna max 50 personer exkl personal.

Klimatkompensation
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Avbeställnings- och reseförsäkring
Se till att du har en giltig reseförsäkring som omfattar Covid-19. Vi rekommenderar också att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Bra att veta

Vi hörsammar Folkhälsomyndighetens uppmaning om att informera och försöka förhindra smittspridning. En förutsättning för att få följa med på resorna är att du är frisk. Våra bussar har 56 platser och maxantal resenärer är 24. Bussarna rengörs noggrant efter varje resa. Ombord finns toalett och vi tillhandahåller handsprit.