Översikt

Mallorca - de varma vindarnas ö

Upptäck Mallorca, dess kultur, palats och katedraler, underbara vyer och spännande personer som lämnat sina spår efter sig – Frédéric Chopin, Georg Sand, Agatha Christie och Ludvig Salvador von Habsburg.

Följ med och njut på vår klassiska resa till älskade fyrstjärniga hotell Bonsol i Illetasbukten med blomsterdoft och salta havsbrisar. Mallorca är idag en av de mest välbärgade regionerna i Spanien, med stor satsning på kultur i olika former och med sitt stolta mallorkinska arv. Efter inbördeskriget fick ön namnet "Den fridfulla ön" och det gäller än idag. Vi upplever de gamla fina småbyarna med sina trånga gränder, Palma – en metropol redan från början – med sin storslagna katedral och Almudainapalatset, anlagt av morerna och fortfarande i bruk. Vi provar några av Mallorcas bästa viner, gör ett besök i grottorna vid Campanet och i det gamla klostret i Valldemossa, där Chopin och Georg Sand bodde en vinter. På programmet står vidare en visning av den ståtliga herrgården La Granja och vi får helt underbara naturupplevelser på de olika delarna av ön, vars skiftande landskap har fascinerat många.


Vi bor på det vackra och trivsamma Hotel Bonsol, vilket är en upplevelse i sig. Alla rum är trivsamt inredda och i den vackra matsalen serveras mat som gör att man längtar dit varje kväll. Här njuter man av en vänlig och behaglig atmosfär, vilket gör att många av våra resenärer återvänder hit år efter år. Några år efter öppnandet på 50-talet bodde skådespelaren Errol Flynn här och senare även flera av hans skådespelarvänner. Hotellvistelsen ger en fin inramning till en trivsam resa med mycket upplevelser på en av Medelhavets finaste öar. I vistelsen ingår halvpension och vi träffas varje dag till middagen för att umgås och tala om dagens upplevelser. Vi har lämnat två dagar fria för egna aktiviteter. Vår lokalguide är omtyckta Anne Lie Åkerlund.

Reseprogram

 • Dag 1 Stockholm - Palma

  Tidig utresa från Stockholm till Palma. Buss och vår ciceron Anne Lie möter för att ta oss till hotellet. Gemensam middag där vi pratar om kommande dagars program.

 • Dag 2 Valldemossa - Son Marriog - Port de Sóller

  Efter frukost beger vi oss med buss till den lilla bergsbyn Valldemossa och det tidigare kartusianerklostret La Cartoixa, där Chopin tillbringade vintern 1838-39 tillsammans med författarinnan George Sand. Vistelsen här inspirerade henne till att skriva ”En vinter på Mallorca”, medan Chopin komponerade några av sina mest betydande verk. Här får vi också lyssna till en liten konsert och tid ges för lunch. Färden går vidare till ”Son Marriog” där Ludvig Salvador von Habsburg hade sitt huvudsäte. Han skrev bland annat det stora verket ”Balearerna” som gav honom guldmedalj år 1899 på världsutställningen i Paris. Port de Sollérs hästskoformade havsbukt färgas gyllene av solnedgången och den frodiga dalgången omfamnas av de dramatiska Tramuntanabergens gröna utlöpare. De berömda citrusodlingar som omger bukten och dalgången upp till bergsorten Sollér ger den ett romantiskt gyllene skimmer. Terrassodlingarna och det sinnrika bevattningssystemet skapades av araberna som kallade dalen Suliar, ungefär ”gyllene skal”. Idag har apelsinerna, citronerna och grapefrukterna rykte om att vara landets bästa och trakten kallas därför Jardin d´Espagne, Spaniens trädgård. Port de Sollérs trevliga hamnpromenad lockar till en liten stunds strosande eller en kaffe på något av kaféerna.

 • Dag 3 Palma

  Dagen ägnas åt staden Palma, eller Ciutat som invånarna kallar sin stad. Vi gör en promenad för att få en orientering över de olika sevärdheterna i denna stad som sjuder av liv och som bjuder på många intressanta byggnader, palats och muséer. Vi har några timmar på egen hand för lunch och egen sightseeing.

 • Dag 4 Grottorna vid Campanet - Alcúdia – Formentor

  Vi börjar dagen med att bege oss norrut genom ett bördigt landskap och vårt första stopp blir vid de magnifika mindre kända grottorna i byn Campanet. Grottorna upptäcktes så sent som 1945 och har genom miljoner år formats av kalkstensavlagringar. Här finns flera små sjöar och stalaktiter och stalagmiter i undersköna formationer. Grottorna innehåller olika kammare där den största kallad den romantiska kammaren är 50 meter lång och 10 meter hög. En tur inne i grottorna tar ca 40 minuter.

  Färden fortsätter till den gamla Alcúdia stad – denna lilla pärla som fortfarande har sina stadsmurar kvar. Vi gör en promenad på stadsmuren innan vi besöker stadens populära marknad och därefter lite tid på egen hand för lunch. Vi fortsätter till halvön Formentor – öns nordligaste punkt med dess berömda utsiktsplats innan vi vänder tillbaka mot hotellet.

 • Dag 5 Fri dag

  Dagen är fri för egna aktiviteter. Passa på att njuta av en promenad vid stranden eller varför inte bara en stund med en god bok? 

 • Dag 6 La Granja - Vinprovning

  Vi börjar dagen med ett besök på ”La Granja”, lantgodset där livet går vidare i samma takt som det alltid gjort. Redan på romarnas tid njöt de av platsen med de kalla källor som sprutade upp ur jorden. Förutom de intressanta rummen har egendomen en av öns vackraste trädgårdar i romantisk engelsk stil. Därefter styr vi kosan till en utvald bodega för vinprovning och provsmakar lite Mallorkinska specialiteter innan vi återvänder till Hotel Bonsol.

 • Dag 7 Egna aktiviteter

  Dagen är fri för egna aktiviteter.

 • Dag 8 Hemresa

  Efter frukost beger vi oss till flygplatsen för avresa till Stockholm Arlanda

Resans höjdpunkter

 • Trivsamma Hotel Bonsol
 • Resans ciceron Anna Lie Åkerlund
 • Trevliga utflykter & lagom med ledig tid

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 9/10
Pris Från 19 490 kr
Enkelrumstillägg 3 390 kr
I priset ingår
 • Direktflyg Arlanda – Palma de Mallorca t/r
 • Transporter, visningar och entréer enligt program
 • Sju nätter på fyrstjärnigt hotell, del i dubbelrum
 • Sju frukostar
 • Sju middagar
 • En välkomstdrink
 • Svensktalande ciceron
 • Skatt
I priset ingår ej

Mallorcinsk Eko-skatt som betalas till hotellet vid utcheckning, från 1 maj 2019 är skatten 4,40 euro per natt.

Avbeställningsskydd

Vi rekommenderar Europeiska ERV reseförsäkringar avbeställningsförsäkring, tecknas senast 48 timmar efter bokning direkt via Europeiska ERV på 0770-456 900 eller info@erv.se

Anslutningsort

Vi undersöker gärna möjligheten att resa från Göteborg/Köpenhamn på förfrågan och mot eventuellt tillägg.

Resplan

Dag 1. Avresa Stockholm-Palma, ankomst till Illetas och Hotel Bonsol
Dag 2. Valldemosa - Son Marriog - Port de Sóller
Dag 3. Guidad stadspromenad i Palma - tid för egna strövtåg
Dag 4. Grottorna vid Campanet - Alcúdia – Formentor
Dag 5. Fri dag
Dag 6. Lantgodset La Granja - vinprovning & Mallorkinska specialiteter
Dag 7. Dag för egna aktiviteter
Dag 8. Hemresa efter frukost

 

Resesätt Norwegian
Klimat

Medeltemperaturen på Mallorca i oktober är 23 grader på dagen och 21 grader i vattnet.

Valuta

Euro

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Boka din resa

2019-10-09 2019-10-16 19 490 kr Norwegian Stockholm 5+ Boka resa