Översikt

Nyår i Trevi

I härlig feststämning firar vi in det nya året alla’ Italiana med galamiddag & musikunderhållning i romantiska Trevi. Följ med och njut av historiska städer och julkrubbetraditioner i Marcellano.

Följ med i nyårstid till medeltida byar romantiskt belägna i ett vackert landskap. Umbrien är en av Italiens vackraste men minst besökta regioner. Mitt i Italien med Lazio och Toscana, som mer kända grannar, ligger Umbrien. Ett naturskönt böljande land där historiska små städer tronar uppe på kullarna ovan gröna dalgångar. Här gömmer sig små medeltida städer, spännande arkitektur och ett folk som lever enligt gamla traditioner med en genuin matkultur och hantverkstraditioner.

Vi blir väl omhändertagna av svenska Carina Magnusson, som bott i regionen sedan slutet av 1980-talet. Vårt boende är i charmerande staden Trevi, som svingar sig upp mot Apenninernas utlöpare. Här ligger fyrstjärniga hotell Antica Dimora alla Rocca där vi bor under hela vistelsen. Vi äter umbriska trerättersmiddagar varje kväll på hotellet med lokalt vin och vatten på bordet. De flesta luncherna är även de inkluderade under vår nyårsresa - där umgänget till bords, det som på italienska kallas ”convivio”, är en av kryddorna.

Boka din resa

2020-12-28 2021-01-04 18 990 kr Norwegian Stockholm 5+ Boka resa

Reseprogram

 • Dag 1 Stockholm – Rom - Trevi

  Carina Magnusson möter oss på flygplatsen i Rom och direkt vid ankomst färdas vi med buss från Rom till Umbrien och Trevi. Framme i Trevi mottas vi av den omhändertagande personalen på hotellet med en välkomstdrink och snacks. Våra värdinnor visar oss runt i staden under en enkel orienteringstur. Vi gör oss hemmastadda på hotellet och under kvällen väntar vår första gemensamma middag.

 • Dag 2 Medeltida Gubbio

  Efter frukost åker vi till Gubbio, Gubbio är en medeltida gotisk stad med en terrasserad stadsbild och lämningar ända från romersk tid. De imponerande byggnaderna från renässans och gotik ramar in torget i staden. Staden är omtalad i boken ”Il Nome della Rosa”, och är känd för att ha skapat världens största julgran, omnämnd i Guinness Rekordbok. Staden har satt upp elbelysning på berget för att skapa en illusion av en julgran. Vi äter gemensam lunch i Gubbio innan vi återvänder till Trevi. Gemensam middag. 

 • Dag 3 Genom vinodlingar mot Montefalco

  Efter frukost är det avfärd till vackra Montefalco, den murbefästa lilla staden som är centrum för Sagrantino vinet och även känd för sina linneväverier. Vi utforska Montefalco som kallas för Umbriens balkong på grund av sitt läge. Här har du en fantastisk 360 graders utsikt. Vi får fri tid att strosa runt i Montefalco och för den som vill går det att besöka en medeltida kyrka, numera museum med fresker av den store renässanskonstnären Benozzo Gozzoli. Vi åker vidare till en liten vingård där det vankas vinprovning med traktens specialiteter och en gemensam lätt lunch. Retur till Trevi och gemensam middag.

 • Dag 4 Heliga Assisi – Galamiddag – NYÅR!

  Till Umbrien kan man inte komma utan att besöka Assisi, den helige Franciskus hemstad. Den helige Franciskus är allestädes närvarande med kyrkor och kloster som bär hans namn. Den världsberömda katedralen är en skönhetsupplevelse och en arkitektonisk höjdpunkt utöver det vanliga och det är underskönt att strosa runt. Vi besöker den Helige Fransiskus domkyrka och andra sevärda monument i staden under Carinas kunniga ledning. Katedralens freskmålningar från medeltiden, som berättar i bilder om helgonets liv, är världsberömda med rätta. Vi åker vidare till Torre del Colle, där vi äter en gemensam lunch innan vi åker tillbaka till Trevi, vi har lite fri tid på eftermiddagen innan kvällens festligheter börjar. Vi blir inbjudna till en Galamiddag på hotellet med god mat, levande musik och fyrverkerier på kvällen. 

 • Dag 5 Ledig dag – Massage med Olivolja – Glögg och konsert

  Vi blir serverade en sen frukost/brunch på hotellet. Under dagen har ni möjlighet att få en gratis hand eller fotmassage på hotellet. Klockan 16.00 samlas vi utanför hotellet på torget för att få lite glögg. Efter vi druckit upp glöggen beger vi oss till Teatern i Trevi, där vi bjuds på en konsert. När konserten är slut återvänder vi till hotellet för vår gemensamma middag.

 • Dag 6 Perugia

  Efter frukost åker vi till Perugia som är Umbriens huvudort. Staden ligger på en höjd väster om Tibern. Carina tar oss runt bland de vackra gator, torg och kyrkor som finns i Perugia. Vi äter en gemensam lunch på en av stadens trevliga restauranter. Efter lunch ges lite fri tid att strosa runt och känna av den gemytliga atmosfären innan vi beger oss tillbaka till Trevi. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 7 Spoleto - Marcellano

  Vi åker på förmidagen till den historiska staden Spoleto, här får vi får njuta av stadens sevärdheter. Spoleto är belägen vid Tiberns biflod Topino alldeles vid foten av Apenninerna. Staden grundades av romarna som kolonin Spoletium 241 f Kr. Under langobarderna blev Spoleto huvudstad i hertigdömet med samma namn – ett vidsträckt område som omfattade större delen av den östra mittendelen av dagens Italien. Vi äter en gemensam lunch på en karaktäristisk umbrisk restaurant och sedan ser den vackra bron Ponte delle Torri och den vackra katedralen med fresker av Filippo Lippi. Retur till Trevi. Vi åker vidare mot Marcellano som även kallas för Umbriens Betlehem, det blir en folkfest och skådespel. Över 100 personer går ut på byns gator och spelar upp scener från tiden då Jesus levde. Den heliga Franciskus var den som ”skapade” den första levande julkrubban. Eftersom befolkningen inte kunde läsa så spelade man upp scener och berättade historien om Jesu födelse istället. Retur till Trevi och gemensam avskedsmiddag på hotellet.

 • Dag 8 Umbrien – Sverige

  Efter frukost är det dags att säga farväl till Umbrien och fara hem till Sverige. 

Resans höjdpunkter

 • Fira in det nya året med Galamiddag och levande musik i Trevi
 • Ett vackert Umbrien i vinterskrud

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 28/12
Pris Från 18 990 kr
Enkelrumstillägg 1990 kr
I priset ingår
 • Flyg Stockholm - Rom t/r med Norwegian
 • Flygavgifter
 • Sju nätter del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell
 • Sju frukostbufféer
 • Transporter och visningar omnämnda i programmet
 • Fyra luncher
 • En vinprovning med tilltugg
 • En välkomstdrink med tilltugg
 • Sju trerättersmiddagar med vatten/vin
 • En konsert
 • Svensk ciceron
 • Skatt

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg.

Boende

Vi bor under hela vår vistelse på 4-stjärniga hotell 
Antica Dimora alla Rocca
Piazza della Rocca 1
06039 Trevi 
http://www.hotelallarocca.it/

Resesätt Norwegian
Resans karaktär

Resan innebär promenader på ojämnt underlag varför vi rekommenderar normal kondition för bästa reseupplevelse.

Klimatkompensation
Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Avbeställnings- och reseförsäkring
Vi rekommenderar Europeiska ERV 077-045 69 00 eller www.erv.se. Avbeställningsskydd tecknas senast två dagar efter du betalat anmälningsavgiften.