Översikt

Jazzfestival i Italiens ♥

I juli arrangeras det en stor jazzupplevelse i Umbriens huvudort, Perugia. Jazzfestivalen pågår i 10 dagar och vi kommer under 2 kvällar besöka festivalen. Så följ med oss till Umbrien och njut av musik, medeltida byar och trevligt sällskap i härlig sommarvärme.

Mitt i Italien med Lazio och Toscana, som mer kända grannar, ligger Umbrien. Ett naturskönt böljande land där historiska små städer tronar uppe på kullarna ovan gröna dalgångar. Umbrien är en av Italiens vackraste men minst besökta regioner och Trevi är beläget i ett älskligt grönt landskap. I Umbrien gömmer sig små medeltida städer, spännande arkitektur och ett folk som lever enligt gamla traditioner med en genuin matkultur och hantverkstraditioner. Höjdpunkter på resan är musiken och besöket i kulturstaden Assisi. 


Tillsammans med svenska Carina Magnusson, som bott i regionen sedan slutet av 1980-talet, njuter vi av ett sommarvackert Italien. Vårt boende är i charmerande staden Trevi, som svingar sig upp mot Apenninernas utlöpare. Här ligger fyrstjärniga hotell Antica Dimora alla Rocca där vi bor under hela vistelsen. Vi äter umbriska trerättersmiddagar varje kväll på hotellet med lokalt vin och vatten på bordet. De flesta luncherna är även de inkluderade under vår resa - där umgänget till bords, det som på italienska kallas ”convivio”, är en av kryddorna.

 

Boka din resa

2020-07-07 2020-07-13 13 990 kr SAS Stockholm 5+ Boka resa

Reseprogram

 • Dag 1 Stockholm - Rom - Trevi

  Direkt vid ankomst färdas vi från Rom till Umbrien och mottas av den omhändertagande personalen på hotellet med en välkomstdrink och snacks. Våra värdinnor visar oss runt i staden under en enkel orienteringstur i Trevi. Under kvällen väntar vår första gemensamma middag.

 • Dag 2 Förmiddag för egna strövtåg – konsert i Perugia

  Efter frukost finns det chans att göra egna strövtåg i Trevi med omnejd på egenhand. Om man väljer att gå en promenad, sitta på någon uteservering och njuta av livet i byn eller om man tar ett dopp i hotellets lilla pool, är upp till var och en. Vi möts för lunch på hotellet innan vi åker till Perugia. I Perugia gör vi en stadspromenad tillsammans och njuter av de fina omgivningarna. Vi får egen tid och äter middag på egenhand, innan konserten som börjar kl. 19.00. Där efter åker vi gemensamt tillbaka till Trevi. 

 • Dag 3 Ledig dag

  Vi har en ledig dag till eget förfogande, Carina kommer gärna med tips och idéer på vad man kan se och göra. Vi samlas åter till middag på hotellet där vi samtalar om dagens upplevelser.

 • Dag 4 Montefalco

  Efter frukost är det avfärd till vackra Montefalco, den murbefästa lilla staden som är centrum för Sagrantino vinet och även känd för sina linneväverier. Vi utforska Montefalco som kallas för Umbriens balkong på grund av sitt läge. Här har du en fantastisk 360 graders utsikt. Vi får fri tid att strosa runt i Montefalco och för den som vill går det att besöka en medeltida kyrka, numera museum med fresker av den store renässanskonstnären Benozzo Gozzoli. Vi avslutar utflykten på en vingård där det vankas vinprovning med traktens specialiteter och en gemensam lätt lunch. Retur till Trevi. Gemensam middag utomhus på hotellet.

 • Dag 5 Heliga Assisi – konsert i Perugia

  Till Umbrien kan man inte komma utan att besöka Assisi, den helige Franciskus hemstad. Den helige Franciskus är allestädes närvarande med kyrkor och kloster som bär hans namn. Den världsberömda katedralen är en skönhetsupplevelse och en arkitektonisk höjdpunkt utöver det vanliga och det är underskönt att strosa runt. Vi besöker den Helige Fransiskus domkyrka och andra sevärda monument i staden under Carinas kunniga ledning. Katedralens freskmålningar från medeltiden, som berättar i bilder om helgonets liv, är världsberömda med rätta. Vi äter en gemensam lunch, efter lunchen beger vi oss åter till Perugia. I Perugia kommer vi lyssna på en konsert på torget kl. 17.00. Retur till Trevi. Gemensam sen middag på hotellet. 

 • Dag 6 Romarnas stad Spoleto

  På förmiddagen åker vi till den historiska staden Spoleto. Staden grundades av romarna som kolonin Spoletium 241 f Kr. Under langobarderna blev Spoleto huvudstad i hertigdömet med samma namn – ett vidsträckt område som omfattade större delen av den östra mittendelen av dagens Italien. Vi ser den vackra bron Ponte delle Torri och den vackra katedralen med fresker av Filippo Lippi. Här ser vi även fasaderna på kommunalpalatset och tjugotalet kyrkor. Vi äter lunch på en restaurant samt njuta av stadens sevärdheter. Spoleto är belägen vid Tiberns biflod Topino alldeles vid foten av Apenninerna.  Retur till Trevi. Gemensam middag på hotellet.  

 • Dag 7 Umbrien - Stockholm

  Efter en tidig frukost är det dags att säga farväl till sköna Umbrien och fara hem till Norden.

Resans höjdpunkter

 • Jazzfestival i Perugia
 • De umbriska måltiderna & vinerna
 • Boende i charmerande staden Trevi

Karta

Resfakta

Reslängd 7 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 7/7
Pris Från 13 990 kr
Enkelrumstillägg 1 290 kr
I priset ingår
 • Flyg från Stockholm till Rom t/r, flygavgifter
 • Sex nätter del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell
 • Sex frukostbufféer
 • Transporter, visningar och musikföreställningar omnämnda i programmet
 • En lättare lunch i samband med vinprovning
 • Tre luncher
 • En välkomstdrink med tilltugg
 • Fem fyrarätters middagar med vatten och lokalt vin
 • Svensktalande färdledare under hela resan
 • Skatt

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg.

Anslutningsort

Vi undersöker gärna avresemöjligheten från Göteborg/Köpenhamn på förfrågan och mot eventuellt tillägg.

Resplan

Dag 1 Stockholm - Rom - Trevi
Dag 2 Förmiddag för egna strövtåg – konsert i Perugia
Dag 3 Ledig dag
Dag 4 Montefalco
Dag 5 Heliga Assisi – konsert i Perugia
Dag 6 Romarnas stad Spoleto 
Dag 7 Umbrien - Stockholm

Boende
Hotel Antica Dimora alla Rocca
Piazza della Rocca, 06039 Trevi PG, Italien http://www.hotelallarocca.it/
Resesätt SAS
Valuta

EURO

Klimatkompensation
Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Avbeställnings- och reseförsäkring
Vi rekommenderar Europeiska ERV 077-045 69 00 eller www.erv.se. Avbeställningsskydd tecknas senast två dagar efter du betalat anmälningsavgiften.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »