Översikt

Mallorca med musik

Möt våren med musik och blommande mandelträd på Balearernas drottning. Mandelträden planterades in på ön under 1700-talet och blommar på bar kvist med tätt sittande vita eller rosa blommor. En fantastisk syn!

Längs den vilda västkusten härjade pirater och fortfarande under 1960-talet var ön fattig med låg bildningsnivå.  Idag tillhör Mallorca en av de mest välbärgade regionerna i Spanien med stor satsning på kultur och sitt stolta mallorkinska arv. Vi upplever det genuina Mallorca under dagarna på ön med de taggiga, blommande Tramontanabergen i väster, klostret i Lluc och Chopin´s Valldemossa. Under en dag väntar gamla trånga gränder, shoppingmöjligheter och ett livligt folkliv vid tapasbarer i Palma stad. I  Palma ser vi också en opera eller njuter av en konsert någon utav kvällarna. På vårt härliga Hotel Bonsol njuter vi av en Chopinkonsert, en mindre konsert och ett flamencoframträdande under olika kvällar.

Vårt fyrstjärniga Hotel Bonsol ligger i Illetas, 8 km från Palma. Det vackra och trivsamma familjeägda hotellet är något helt utöver det vanliga hotellutbudet och många av våra resenärer återvänder gärna till Mallorca med oss just på grund av hotellet. På 1950-talet, två år efter att hotellet öppnade, bodde Errol Flynn här och senare också många av hans skådespelarvänner. Varje rum är individuellt inrett och i den vackra matsalen serveras delikata rätter. Allt detta ger en fin och trivsam inramning till en behaglig resa med flera musikupplevelser. I vistelsen ingår halvpension och vi träffas varje dag till middagen för att umgås och tala om dagens upplevelser. Vi har lämnat två dagar fria för egna aktiviteter. Vår lokalguide är omtyckta Anne Lie Åkerlund.

Reseprogram

 • Dag 1 Stockholm – Palma

  Direktflyg från Arlanda till Mallorca där buss och guide möter för transport till hotellet. Vi träffas för en drink innan middagen, där Anne Lie går igenom veckans program innan middagen.

 • Dag 2 Lluc – Pollenca

  Mallorca har ett stort antal kloster och kapell och de ligger ofta avlägset och på natursköna platser. Efter frukost beger vi oss till klostret Lluc, det viktigaste och största, beläget i bergskedjan på västra Mallorca. Platsen har varit helig för katolikerna sedan urminnes tider. Madonnan i Lluc har inte bara en religiös betydelse utan har också blivit symbol för mallorkinsk nationalism. Vi besöker den charmiga byn Pollenca, som under 1200- och 1300-talet var korsriddarnas högborg. Vi stannar också till i Port de Pollenca där vi har tid för lunch på egen hand. Här bodde Agatha Christie när hon skrev ”Problems at Pollenca Bay” och efter det fick den lilla byn ett världsrykte, vilket medförde att många av den tidens berömdheter åkte hit. Därefter åker vi ut till utsiktsplatsen Formentor, en av Mallorcas absolut vackraste utsiktsplatser. Slutligen gör vi ett uppehåll i Alcudias historiska stadskärna. 

 • Dag 3 Dagen fri

  Dagen är fri för egna aktiviteter. På kvällen återsamling för vår gemensamma middag.

 • Dag 4 Palma

  Dagen ägnas åt staden Palma, eller Ciutat som invånarna kallar sin stad. Innanför resterna av den gamla stadsmuren ryms flera medeltida palats, den gamla stadskärnan med den ståtliga katedralen från 1200-talet, ett modernt shoppingcenter och ett sjudande spanskt liv. Vi promenerar runt och njuter av allt det vackra och har tid för lunch på egen hand. På kvällen samlas vi för vår gemensamma middag. 

 • Dag 5 Sencelles – Els Calderes

  I den lilla byn Sencelles levde fram till år 1855 en nunna, Sor Francisca-Ana Cier, som helt nyligen helgonförklarades. Hennes hem är numera kloster och vid det lilla kapellet lägger byborna varje dag färska blommor på hennes grav. ”Systrarna” sköter det sociala i byn och vi blir väl mottagna i deras kloster. I Porto Cristo har vi tid för lunch på egen hand. På programmet står också den vackra gården Els Calderes från mitten av 1700-talet. Här ges en god uppfattning om hur man levde och delvis än idag lever på landsbygden och det känns som om värdfolket fortfarande bor kvar. 

 • Dag 6 Valldemossa - konsert i Palma Auditorium

  Efter frukost beger vi oss med buss till den lilla bergsbyn Valldemossa och det tidigare kartusianerklostret La Cartoixa, där Chopin tillbringade vintern 1838-39 tillsammans med författarinnan George Sand. Vistelsen här inspirerade henne till att skriva ”En vinter på Mallorca”, medan Chopin komponerade några av sina mest betydande verk. Vi fortsätter
  sedan utefter den natursköna västkusten ner till Port de Sóller, med tillfälle till lunch på egen hand. Dagen avslutas med ett uppehåll i den lilla byn Fornalutx innan vi återvänder till Hotel Bonsol.

  På kvällen gör vi oss iordning för att åka in till Palma Auditorium för att njuta av Symfoni nr 9 av Gustav Mahler framförd av Balearernas symfoniorkester med dirigent Pablo Mielgo.

   

   

 • Dag 7 Dagen fri

  Dagen är fri för egna aktiviteter. På kvällen återsamling för vår gemensamma avskedsmiddag.

 • Dag 8 Palma - Stockholm

  Mitt på dagen beger vi oss till flygplatsen för avresa från Mallorca till Arlanda.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm, Arlanda
Avresor 16/2
Pris Från 15 990 kr
Enkelrumstillägg 2 490 kr
I priset ingår
 • Flyg Stockholm – Mallorca t/r, flygavgifter
 • Transporter, visningar och entréer enligt program
 • Sju nätter på fyrstjärnigt hotell, del i dubbelrum
 • Sju frukostar
 • Sju middagar
 • Musikföreställningar enligt program
 • Svensktalande ciceron
 • Skatt
Avbeställningsskydd

Vi rekommenderar Europeiska ERV reseförsäkringar/avbeställningsförsäkring, tecknas senast 48 timmar efter bokning via Europeiska ERV på 0770-456 900 eller info@erv.se

Anslutningsort

Vi undersöker gärna möjligheten att resa från Göteborg/Köpenhamn mot eventuella tillägg.

Resplan

Dag 1. Flyg från Arlanda-Mallorca
Dag 2. Utflykt till Lluc och Pollenca
Dag 3. Dagen fri
Dag 4. Utflykt till Palma
Dag 5. Utflykt till Sencelles och Els Calderes
Dag 6. Utflykt till Valldemossa
Dag 7. Dagen fri
Dag 8. Hemresa

Tillkommer musikuppträdanden flera kvällar

Klimat

Medeltemparaturen på Mallorca i februari är 14 grader dagtid. Regn kan förekomma under vinterhalvåret.

Valuta

Euro

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Inspiration

Hotel Bonsol