Översikt

Musikbussen - Anne Sofie von Otter på Västerås Konserthus med Fullerö Slott

Följ med till Fullerö slott, vackert beläget i den lummiga grönskan vid Västeråsfjärdens västra sida, bebott av familjen Cronstedt som bjuder in oss till en privat visning. Eftermiddagen bjuder på en trevlig lunch i Västerås Konserthus samt en högkvalitativ konsert med världsstjärnan och mezzosopranen Anne Sofie von Otter och Västerås Sinfonietta under ledning av chefsdirigent Simon Crawford-Philips.

Riksrådet Erik Oxenstierna lät bygga Fullerö i mitten av 1600-talet. Slottet representerar det yppersta av stormaktstidens byggnadskonst och är idag ett byggnadsminne, bebott av familjen Cronstedt som bjuder in oss
till en privat visning.
Vår ciceron Dag Celsing har handplockat vårens största, svenska musikevenemang på sitt kära Västerås Konserthus med Anne-Sofie von Otter samt ett exklusivt besök på ett av sina favoritslott, Fullerö, som visas av fideikommissarien själv. Följ med och njut!

Boka din resa

2020-03-26 2020-03-26 1 990 kr Buss Stockholm 5+ Boka resa
2020-03-28 2020-03-28 1 990 kr Buss Stockholm Väntelista Förfrågan

Reseprogram

 • Stockholms cityterminal - Fullerö Slott

  Samling i Cityterminalen kl 09.00. Här möter buss och vår kunnige ciceron Dag Celsing upp för en upptäcktsfärd i vackra Västmanland, såväl historiskt som musikaliskt.
  Vårt första mål är landskapets stolthet, fideikommissen och byggnadsminnet Fullerö Slott uppfördes på uppdrag av riksråd Erik Oxenstierna i mitten av 1600-talet. Fullerö har troligen aldrig byggts om och fasadens varmt tegelröda färgton är densamma som från början, enligt den äldsta bilden på husen från mitten av 1700-talet. Huvudbyggnaden och flyglarna ligger mitt i en stor park mellan gamla lindalléer, där mer än tvåhundra lindar ståtar sedan över 300 år. Här finns även många äppelträd sedan samma tidevarv då tusentals träd planterades och Fulleröäpplet stammar härifrån. Carl von Linné hörde till dem som uppskattade den härliga fruktträdgården och citrusträden i dåtidens orangeri.

 • Fullerö Slott

  Sedan 1687 har godset ägts av familjen Cronstedt och vid ankomst hälsar Fideikommissarien Carl Johan Cronstedt oss välkomna och ger oss en exklusiv visning av slottet. Genom slottets yttre likhet med Riddarhuset förmodas arkitekten vara Jean de la Vallée som, förutom Riddarhuset, ritade åtskilliga palats och slott i Stockholm och Mälardalen. Corps de logiet är en timmerbyggnad i två våningar i karolinsk stil. Fasaden är klädd med rosafärgad panel och har gråmålade toskanska pilastrar. Under vand-ringen genom slottet får vi se inredning, möbler, skulpteri, vapen och målningar av högsta klass. I
  samband med visningen får vi kaffe och kaka samt har möjlighet att promenera i parken om vädrets makter tillåter det.

 • Västerås Konserthus

  Västerås Konserthus har en erkänt god akustik och blev redan från invigningen i september 2002 en succé. Det moderna huset är ritat av Archus Arkitekter under ledning av chefsarkitekt Johnny Pettersson, som beskrev huset som en damsko; nätt utanpå men rymlig utanpå och akustikexpert Jan-Inge Gustafsson. Vi får en privat presentation av eftermiddagens konsert av Rikard Gateau, konstnärlig verksamhetschef.
  Men först skall vi äta en trevlig tvårätterslunch på omtyckta Konserthusterrassen.

 • Anne Sofie von Otter

  Kl. 16.00 börjar konserten där Västerås Sinfonietta leds av sin chefdirigent Simon Crawford-Phillips. Solist är världsstjärnan Anne Sofie von Otter som sjunger sånger av Benjamin Britten "Folk songs" och Dmitrij Sjostakovitj sex sånger till texter av Marina Tsvetajeva op 143. Efter en paus får vi höra Gustav Mahlers hänförande första symfoni i version för kammarorkester. Samling och retur med privat buss till Stockholm.

   

Resans höjdpunkter

 • Anne Sofie von Otter med Västerås Sinfonietta på Västerås Konserthus
 • Den privata visningen av Fullerö Slott
 • Vår ciceron Dag Celsings initierade guidning

Karta

Resfakta

Reslängd 1 dag
Avreseort Stockholm
Avresor 26/3 och 28/3
Pris Från 1 990 kr
I priset ingår
 • Buss Stockholm – Fullerö – Västerås – Stockholm
 • Kaffe & kaka samt lunch med viss måltidsdryck
 • Visning av Fullerö Slott
 • Eentréer/konsertbiljett på bra plats, första balkongens fond.
 • Ciceron Dag Celsings guidning
 • Visningar av lokala experter

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg.

Anslutningsort

Vi kan inte erbjuda extra stopp för på- och avstigande.

Resplan

Buss från Cityterminalen, se korrekt utgång på skyltarna vid stora tavlan inne i Cityterminalen.
Bussavgång kl 09.00 – hemkomst ca kl 20.30. Du erhåller biljett/resehandlingar ombord på bussen.

Boende

Dagsresa

Resesätt Buss
Resans karaktär

Kontakta oss med frågor.

Deltagarantal

Minimum 25 - maximum 30 personer

Klimatkompensation
Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Avbeställnings- och reseförsäkring
Vi rekommenderar Europeiska ERV 077-045 69 00 eller www.erv.se. Avbeställningsskydd tecknas senast två dagar efter du betalat anmälningsavgiften.