Översikt

Nyår i Hamburg

Vill du uppleva nyårsstämning i musikens tecken på den efterfrågade Elbphilharmonien? Vi är glada att återigen presentera en resa till detta efterfrågade konserthus i hansastaden Hamburg där vi ska njuta av en nyårskonsert av mästare såsom Bach, Beethoven och Mendelssohn. På Hamburg Staatsoper ges den klassiska baletten ”Nötknäpparen” med Hamburgbaletten och med musik av Tjajkovskij.

Vi reser med flyg till staden som är Tysklands näst största och i folkmun kallad ”min pärla”. Hamburg är känd för sin stora hamn som har en av Europas största containerhamnar. Genom sin roll som sjöfartsstad har Hamburg varit öppen för många influenser från världens alla hörn och staden är Tysklands mest välbärgade. Här finns en mängd gallerier, museer och trevliga shoppingkvarter samt ett sprakande nattliv – inte minst i stadsdelen S:t Pauli. Elbphilharmonie är det nya praktfulla konserthuset med den imponerande glasfasaden och det vågliknande taket i Hamburgs HafenCity. Akustiken är vida känd och den stora orgeln i Grosser Saal är byggt längs ena sidan över tre våningar som man som besökare kan känna på! Elbphilharmonien är värd för solister och orkestrar från hela världen och uppför klassiska verk liksom experimentella format som får bryta ny mark här. Som kontrast är Staatsoper ett operahus med en lång tradition ända från 1721 där bl a Händel anställdes som violinist och cembalist. Byggnaden har rivits och förstörts ett antal gånger, senast under andra världskriget i ett luftanfall. Men efter en insamling av 1,5 miljoner D-mark kunde dagens operahus åter öppnas 1955.

Under vår resa upplever vi musikens magi, helgstämning, guidad promenad och båtkryssning vid 12-slaget tillsammans med vår skickliga opera- och musikciceron Roger Wallén som på ett målande sätt förmedlar intressant information om Tyskland som opera- och musikland. Vi bor på fyrstjärniga Scandic Hamburg Emporio på Dammtorwall 19 intill Gansemarkt-torget och med gångavstånd till shopping på bl a Jungfernstieg och till operan.

© imago stock & people / STPP 

Reseprogram

 • Dag 1 Flyg Stockholm – Hamburg

  Under morgonen flyger vi från Arlanda via München och landar i Hamburg mitt på dagen. Vi får en panoramatur med buss i staden innan ankomsten till vårt hotell Scandic Hotel Emporio. Incheckning och lite tid på egen hand under eftermiddagen innan vi på kvällen tillsammans med Roger promenerar till ett Gasthaus för välkomstmiddag med tysk husmanskost.

 • Dag 2 Stadspromenad – balett ”Nötknäpparen”

  På vår stadspromenad i centrala Hamburg berättar den lokala guiden om Hamburg  nu och då, om Gamla Stan där de förnäma köpmännen handlade med kaffe, te och kryddor och där man idag hittar originella restauranger, vackra bostadshus och kontor från 1600-1800-talet. Vi utforskar stadens nya och gamla monument såsom Hamburgs vackra rådhus i nyrenässansstil och minnesmärken från de båda världskrigen. Efter promenaden är det fri lunch och tid att upptäcka staden på egen hand. Kanske passerar du julmarknaden på Jungfernstieg and Gänsemarkt.

  Tidig kväll promenerar vi till operahuset för att beskåda den klassiska baletten ”Nötknäpparen” med Hamburgbaletten och som uruppfördes i St Petersburg med musik av Tjajkovskij. Det har blivit en tradition att teatrar och operahus världen över sätter upp Nötknäpparen just under jul- och nyårshelgen.

 • Dag 3 Nyårskonsert Elbphilharmonie – Nyårsbuffé – Båtkryssning – Fyrvekerier

  Vår resa till det nya årtiondet kröns av nyårskonserten med Hamburgs Filharmoniska orkester på mäktiga Elbphilharmonie med sin fängslande ljudkvalitet. I HafenCitys nya stolthet sitter vi kl. 11 bänkade i Grosser saal för att under ledning av dirigent Kent Nagano njuta av ett antal verk såsom 1500-talskompositören Gabrielis "Sacrae Symphoniae", Bachs ”Die Kunst der Fuge, BWV 1080”, Beethovens ”Grosse Fuge B-Dur op. 133” och Mendelssohns ”Reformationssymfonin”.

  Fri eftermiddag  - kanske flanerar du i hamnen med sina kanaler, skeppsvarv och bryggor eller tar en siesta på rummet. Kl 17.30 serveras en nyårsbuffé på hotellets restaurang H2O med tillhörande vinpaket och kaffe. Efter middagen egen tid på hotellet innan vi senare på kvällen samlas för att ta en gemensam buss till hamnen för att uppleva en båtkryssning på kanalerna tillsammans med andra gäster. Vi har platser i salong och det finns bar ombord. Strax innan tolvslaget skjuts raketer över staden för att fira in 2020 års ankomst. Gott Nytt År!

 • Dag 4 Hemresa

  Lite fri tid på förmiddagen innan vi beger oss till flygplatsen för hemresa till Stockholm via München. Våra dagar i Hamburg är slut för denna gång.

Resans höjdpunkter

 • Elbphilharmonien med verk av några av de största mästarna
 • Nyårsstämning och fyrverkerier
 • Roger Walléns djupa musikkunskaper

Karta

Resfakta

Reslängd 4 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 29/12
Pris Från 20 990 kr
Enkelrumstillägg 3.190
I priset ingår
 • Flyg Stockholm – Hamburg via München
 • Busstransporter, visningar och entréer enligt program
 • Båtkryssning
 • Tre nätter på förstaklasshotell med del i dubbelrum
 • Tre frukostar,
 • En middag exkl dryck
 • En nyårsbuffé inkl dryck
 • En balett i kategori 3
 • En nyårskonsert på Elbphilharmonien i kategori 1
 • Svensktalande musikciceron
 • Skatt

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från Göteborg/Köpenhamn på förfrågan och mot eventuellt tillägg.

Resplan

Dag 1. Flyg Stockholm – Hamburg via München
Dag 2. Stadsrundtur till fots – balett ”Nötknäpparen”
Dag 3. Nyårskonsert Elbphilharmonie – Nyårsbuffé – Båtkryssning – Fyrvekerier
Dag 4. Hemresa med flyg via München

Boende

Scandic Hotel Emporio Hamburg **** (4)

Resesätt Lufthansa
Resans karaktär

För att njuta av resan bör du ha promenadvana inför stadspromenader på ojämnt underlag.
Observera att ombord på båten på nyårsafton är det endast kontant betalning i baren.

Klimatkompensation
Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Avbeställnings- och reseförsäkring
Vi rekommenderar att du ser över din reseförsäkring och tecknar ett avbeställningsskydd senast två dagar efter du betalat anmälningsavgiften. Vi rekommenderar Europeiska ERV 077-045 69 00 eller info@erv.se.

Inspiration

Elbphilharmonie

Boka din resa

2019-12-29 2020-01-01 20 990 kr Lufthansa Stockholm Väntelista Förfrågan