Översikt

Nyår i Oslo

En upplevelse utöver det vanliga är att fira in det nya året i Oslos operahus avspeglandes i Oslofjordens vatten. Välkommen till denna snövita pärla i italiensk Carraramarmor och norsk granit. Med fantastisk akustik kan vi njuta av Donizettis stjärnspäckade ”Kärleksdrycken”. Visning av Munchrummet och Frammuseet samt tid att spatsera i det Nya Oslo.

Godt nyttår!  Då Oslos operahus stod färdigt 2008 stod hela världens operaälskare i kö för att få komma på en föreställning i ett av världens mest fascinerande operahus. Det är 10 år och närmare tusen nöjda Favoritresenärer senare. Upplev framväxten av det nya Oslo där man planerar för ett bilfritt centrum inom några år.

Operahuset ligger i stadsdelen Bjørvika som omdanade hela Oslos relief och återerövrade strandpromenaden när det färdigställdes. Här får vi en njutningsfull stund med Donizettis ”Kärleksdrycken” framförd av unga internationella sångare som är i början av en lysande karriär.
Bakom Operahuset ligger de futuristiska byggnaderna i Barcode-projektet och här växer det nya Munchmuseet fram. Precis som det enorma nya Nasjonalmuseet planeras det att öppna 2020. Den nya bron över till Tjuvholmen öppnar upp för Oslos egen Sjöstad. 

Samtidigt har du det klassiska Oslo med Karl Johan, slottet, stoltheten Holmenkollen och Rådhuset. Vår nyårsresa inkluderar visningar av Nasjonalgalleriets Munchrum samt operahuset bakom kulisserna. Nyårssupén serveras på det spektakulära operahuset och vi avrundar vistelsen med en resa bakåt i tiden till pionjären Fridtjof Nansens arktiska äventyr på polarexpeditionsfartyget Fram.

Under några innehållsrika dagar njuter du av staden och dess musik tillsammans med vår eminente ciceron Richard Klingspor, bosatt i Oslo sedan många år. Vi bor bekvämt på fyrstjärniga Thon Hotel Opera med promenadavstånd till operahuset, knappt tjugo minuters promenad till Rådhusplassen och en halvtimme till Astrup Fearnleymuseet på Tjuvholmen.

Reseprogram

 • Dag 1. Nasjonalgalleriet - Välkomstmiddag

  Flyg till Oslo på morgonen och vid ankomst möter Richard Klingspor med buss. Vi åker direkt in till centrum för en guidad visning av Nasjonalgalleriets Munchrum. Här serveras en smörrebrödslunch. Efter lunch går vi en guidad visning av Munchs verk tillsammans med Richard. Vidare transport till Thon Hotel Opera där vi checkar in och har lite tid på egen hand innan vi samlas igen för kvällens välkomstmiddag.

 • Dag 2. Visning av Oslos Operahus – ”Kärleksdrycken” - Nyårsfirande

  Efter frukost får vi en visning av operahuset och har sedan lite tid på egen hand innan kvällens föreställning som börjar kl. 17.00.
  Vi får njuta av Donizettis klassiska opera buffa  ”Kärleksdrycken” med flera världsberömda arior, bland dem Una furtiva lagrima. Operan tillhör världens mest spelade verk och hade sin premiär 1832 i Milano. Operans värme och glädje förmedlas genom Donizettis spritsiga musik med inslag av folkvisa, komiska grepp och sångarnas uttryck av starka känslor. Operan handlar om den fattiga bondpojken Nemorino som förälskar sig i den rika och belevade adelsdamen Adina. Donizetti skrev musiken på endast 6 veckor. 

  Uppsättningen som vi ska se har omvandlat operan till en hjärtevärmande historia om hur den lätt nördige studenten Nemorino på ett brittiskt college faller pladask för sin unga lärarinna Adina när hon läser Tristan och Isolde för klassen. Rollbesättningen är spännande och inger förhoppningar med den irländska sopranen Claudia Boyle som Adina. Claudia spås en stjärnkarriär och har uppträtt såväl i Salzburg, Berlin och London, som i kommande uppdrag med Riccardo Muti, i Madrid och Ravenna. I rollen som Nemorino ser vi den spännande amerikanske unge tenoren Jack Swanson, vars flexibla röst gör honom eftersökt inom belcantotenor-genren. Prisbelönte unge amerikanske baritonen John Chest gestaltar Belcore och den framgångsrike turkiske basbaritonen Günes Gürle gör rollen som Dulcamara. 
  Efteråt samlas vi i operans restaurang för en festlig nyårsmiddag tillsammans. Kvällen blir en upplevelse utöver det vanliga. Tid finns för att se fyrverkerier på egen hand från närbelägna platser.    

   

 • Uppsättningen som vi ska se har omvandlat operan till en hjärtevärmande historia om hur den lätt nördige studenten Nemorino på ett brittiskt college faller pladask för sin unga lärarinna Adina när hon läser Tristan och Isolde för klassen. Rollbesättningen är spännande och inger förhoppningar med den irländska sopranen Claudia Boyle som Adina. Claudia spås en stjärnkarriär och har uppträtt såväl i Salzburg, Berlin och London, som i kommande uppdrag med Riccardo Muti, i Madrid och Ravenna. I rollen som Nemorino ser vi den spännande amerikanske unge tenoren Jack Swanson, vars flexibla röst gör honom eftersökt inom belcantotenor-genren. Prisbelönte unge amerikanske baritonen John Chest gestaltar Belcore och den framgångsrike turkiske basbaritonen Günes Gürle gör rollen som Dulcamara.
  Efteråt samlas vi i operans restaurang för en festlig nyårsmiddag tillsammans. Kvällen blir en upplevelse utöver det vanliga. Tid finns för att se fyrverkerier på egen hand från närbelägna platser.  

 • Dag 3 Stadsrundtur - Frammuseet – Hemresa

  Under morgonen checkar vi ut från hotellet. Vi reser med buss för att uppleva Oslo stad samt gör ett guidat besök på Frammuseet. Fridtjof Nansen var en färgstark personlighet och under slutet av sitt liv dedikerade han sitt arbete åt FN och flyktingfrågan. För det fick hans organisation Nobels fredspris 1922. Vi skall dock uppleva perioden i Nansens liv som den forskande zoologen, oceanografen och äventyraren. Efter att ha skidat över Grönlands sydspets ville Nansen företa en resa upp till den geografiska Nordpolen. Hans specialbyggda polarexpeditionsfartyg fick namnet Fram och vi får en visning av detta fartyg som gav Nansen internationell erkännelse. Vi äter gemensam lunch. Efter lunch är det dags för hemresa. Bussfärd till flygplatsen för hemresa till Stockholm Arlanda. 

   

Resans höjdpunkter

 • Donizettis ”Kärleksdrycken”
 • Nyårssupén på & visningen av operahuset
 • Visning på Nationalgalleriet & FRAM

Karta

Resfakta

Reslängd 3 dagar
Avreseort Stockholm, Arlanda
Avresor 30/12
Pris Från 13 490 kr
Enkelrumstillägg 1 790 kr
I priset ingår
 • Flyg Stockholm-Oslo t/r inkl flygavgifter
 • Två övernattningar på angivet hotell, del i dubbelrum
 • En operabiljett i kat 1 - parkett
 • Två frukostar
 • Två luncher
 • En middag
 • Nyårssupé inklusive vin och nyårsskålen
 • Transporter
 • Visning och entréer enligt programmet
 • Svensktalande ciceron
 • Skatt
Avbeställningsskydd

Vi rekommenderar Europeiska ERV reseförsäkringar avbeställningsförsäkring, tecknas senast 48 timmar efter bokning direkt via Europeiska ERV på 0770-456 900 eller info@erv.se

Anslutningsort

Vi undersöker gärna möjligheten att resa från Göteborg/Köpenhamn och mot eventuellt tillägg.

Resplan

Dag 1. Visning av Nasjonalgalleriets Munch-rum–Lunch & Välkomstmiddag
Dag 2. Visning av Oslos operahus – ”Kärleksdrycken” och nyårsfirande
Dag 3. Stadsrundtur – guidat besök på Frammuseet – Hemresa

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Boka din resa

2018-12-30 2019-01-01 13 490 kr Väntelista Boka