Översikt

Opera i Verona Deluxe

För operavänner har namnet Verona en underbar klang. Tänk att få sitta en ljum, sammetssvart natt i den romerska arenan och lyssna till klassiska föreställningar. Att få promenera under Julias balkong i Veronas medeltida stadskärna. Varje operaälskares dröm är att vara med om en operaföreställning på den klassiska arenan i Verona och helst också att få uppleva paradnumret ”Aida”. I tillägg bjuds Puccinis älskade "Turandot".

Aida bjuder på världssolister som Violeta Urmana som Amneris, Kristin Lewis som Aida och Yusif Eyvazov som Radamès. I klassikern ”Turandot”, signerad Puccini, dirigerar Daniel Oren och Anna Pirozzi sjunger rollen som den onda prinsessan Turandot och välkända Gregory Kunde är Kalaf.Trakten kring Gardasjön har alltid varit känd för sin skönhet och sitt behagliga sommarklimat. Vi gör en resa över sjön med båt för att uppleva dess skiftande natur och ser en vacker trädgård med konst vid Gardone. Under en promenad i Veronas gränder ser vi välbevarade byggnader från romersk tid, medeltid och renässans.

Desenzano del Garda är en liten stad vid den vackra Gardasjöns södra strand. Fyrstjärniga hotell Vittorio ligger utmärkt vid den charmiga lilla innerhamnen i centrum av staden. Hotellet har två sällskapsrum, bar, och uteservering mot den lilla hamnen. Merparten av våra rum här vetter mot sjön med balkong. Nära hotellet finns möjlighet till bad. Desenzano lockar till trivsamma strövtåg på egen hand och blir en bra bas för vistelsen.
Vår kunniga ciceron är Helen de Barros som har bott i regionen sedan många år.


"Aida" uppfördes första gången i Kairo i december 1871. Handlingen utspelas i Egypten på faraonernas tid och innehåller ett klassiskt triangeldrama och förbjuden kärlek. Operan kom senare att bli en symbol för frihet i Italien under fascistdiktaturens tid och uppförs varje sommar i Verona. Uppsättningen är skapad av Franco Zefirelli som har gett denna klassiker en grandios scenografi. Arenan ger en perfekt inramning för denna mäktiga produktion!

Giacomo Puccinis sista operaverk "Turandot" kan liknas vid ett hypnotiskt drömspel. En av de mest berömda av alla operaarior är dess "Nessun dorma" – "Ingen skall sova". Skälet är den skräck och terror som den vackra men grymma isprinsessan Turandot sprider bland kejserliga Pekings giftaslystna män som friar till henne och som måste besvara tre gåtor korrekt för att undvika halshuggning innan solnedgången. Vi följer prins Calafs försök att gissa rätt och den trogna slavflickan Liùs offer för den eviga kärleken. Även här är uppsättningen gjord av Franco Zefirelli och dräkterna är skapade av Oscarsbelönade Emi Wada.

Reseprogram

 • Dag 1 Stockholm – Milano - Gardasjön

  Flyg från Stockholm till Milano. På flygplatsen möter vår ciceron Helen med buss för färd mot det idylliska Desenzano del Garda med incheckning in på fyrstjärniga och personligt skötta Hotel Vittorio, beläget i den historiska stadskärnan. Lite senare möts vi i receptionen och på en närliggande bar tar vi ett glas prosecco med tilltugg med efterföljande middag.

 • Dag 2 Desenzano – Operakväll ”Aida”

  Under förmiddagen gör vi en lättsam orienterande promenad då vi bekantar oss med Desenzano. Här finns bland annat resterna av en villa från romartiden och under ett besök i katedralen kan vi beundra altartavlan av Giovanni Battista Tiepolo. Efter promenaden finns tid till eget förfogande då möjlighet ges till bad och lunch på egen hand innan avresan till Verona, ca fem mil från Desenzano. Verona ligger vid floden Adige öster om Gardasjöns södra spets och har genom historien varit en viktig knutpunkt genom sitt läge mellan Alperna och Poslätten. Förutom historien om Romeo och Julia, som sägs ha utspelat sig här, är Verona känt för sina många välbevarade romerska monument, endast Rom har fler.

 • Ett av dessa monument är den vackra amfiteatern där föreställningarna äger rum, Arena di Verona. Gemensam middag innan det är dags för kvällens föreställning av "Aida" vid niotiden på kvällen.
  Aida bjuder på världssolister som Violeta Urmana som Amneris, Kristin Lewis som Aida och Yusif Eyvazov som Radamès

 • Dag 3 Gardasjöns skiftande ansikten

  Gardasjön, Italiens största sjö, har med sin naturskönhet och sitt behagliga klimat i alla tider lockat många besökare. Den nedre delen har Medelhavsflora med vin- och olivodlingar. Den övre delen omges av berg, vars högsta punkt är Monte Baldo på över 2000 meter. Runt sjön ligger sevärda och intressanta orter. Idag tar vi båten till Gardone och besöker den botaniska trädgården “Fondation André Heller”. Den sista tsarens tandläkare Arthur Hruska skapade ett botaniskt paradis på sluttningen av Monte Lavino ned mot sjön. Under åren 1910 – 1970 samlade han in 500 växtarter från varje kontinent och från olika klimat. I det speciella klimatet frodas magnolia, gräs, iris och ormbunkar samt suckulenter och subtropiska växter. Här njuter man av den nye ägarens, den kände österrikiske multimediekonstnären André Heller, konstsamling av modernt och etniskt slag bland färgstarka blomster, stenträdgårdar, frodiga höga bambusnår och vackra små dammar av japanskt snitt med koikarpar. Tid för lunch på egen hand i Gardone samt kvällen fri för egna strövtåg i Desenzano.

 • Dag 4 Världsarvsstaden Verona – Operakväll ”Turandot”

  Efter förmiddag och lunch på egen hand i Desenzano åker vi åter till Verona och går en stadspromenad i den gamla stadskärnan med sina vackra torg och trånga gränder. Här finns många välbevarade arkitektoniska minnesmärken och byggnader som vittnar om stadens storhetstid under 1200- och 1300-talen. Mycket av den medeltida atmosfären finns kvar och vid familjen Capuletis palats ser vi Julias balkong.

  Piazza delle Erbe, grönsakstorg under medeltiden, ligger på platsen för romarnas forum och Piazza Bra domineras av Arena di Verona, den romerska amfiteatern där operaföreställningarna äger rum. Den var en av de största redan under romarriket och idag är den tredje största i Europa – bara Colosseum i Rom och amfiteatern i Capua är större.

 • Amfiteatern färdigställdes år 30 e Kr men förstördes till stor del i en jordbävning och brand år 1117. Då låg arenan utanför stadsmurarna och dess gladiatorspel lockade folk långt från staden. Amfiteatern kunde härbärgera 25.000 åskådare och dess ellipsformade yttre fasad byggdes ursprungligen av vit och rosa kalksten från Valpolicella. Idag återstår endast två våningar. Efter den stora jordbävningen användes dess sten som byggnadsmaterial för återuppbyggnad. Under renässansen började man försöka att återigen använda den som en teater. När man ser de fyra ursprungliga valvbågarna som finns kvar, kan man föreställa sig hur arenan en gång sett ut med en höjd på över 30 meter.
  Vi äter middag tillsammans innan kvällens föreställning av ”Turandot” som börjar kl 21.00.
  I klassikern, signerad Puccini, dirigerar Daniel Oren, Anna Pirozzi sjunger rollen som den onda prinsessan Turandot och den omtyckte och välkände Gregory Kunde är Kalaf. 

 • Dag 5 Ledig dag vid Gardasjön

  Efter en sen kväll på Arenan är det säkert många som önskar att sova en stund extra och sedan njuta av dagen i Desenzano med promenader och sjöliv. Den som önskar se mer av närområdet kan ta en tur till Sirmione och promenera längs sjön till utgrävningsområdet Catullos grottor. Här ligger Villa Callas där operastjärnan bodde under somrarna med sin italienske make. Kanske någon vill bege sig ända till Venedig? Direkttåg på en och en halv timme går frekvent från Desenzano. Varför inte bege sig till Malcesine med båt och därifrån med kabinbana upp på Monte Baldo för härligt frisk bergsluft och fina promenader.

  På kvällen sammanstrålar vi till middagen och får tillfälle att utbyta erfarenheter och intryck från de gångna dagarna.

 • Dag 6 Desenzano – Stockholm

  Under förmiddagen är det dags att lämna Desenzano. Vårt flyg till Sverige går på eftermiddagen.

Resans höjdpunkter

 • "Aida" & "Turandot" på Arena di Verona
 • Bekvämt boende vid Gardasjöns södra strand
 • Kulturutflykter till Verona och Andre Hellers botaniska trädgård vid Gardasjön

Karta

Resfakta

Reslängd 6 dagar
Avreseort Stockholm, Arlanda
Avresor 27/6
Pris Från 16 990 kr
Enkelrumstillägg 2.550 kr - 4.550 kr
Detaljerade priser

Tillägg för dubbelrum för enskilt bruk utan balkong/utsikt mot innergård; 2.550 kr 
Tillägg för dubbelrum för enskilt bruk utan balkong mot gamla hamnen; 3.150 kr
Tilllägg för dubbelrum för enskilt bruk med balkong och sjöutsikt; 4.550 kr

I priset ingår
 • Direktflyg Stockholm - Milano Linate t/r, flygavgifter
 • Transporter, visningar och entréer enligt program
 • Fem nätter på fyrstjärnigt hotell, del i dubbelrum med balkong och sjöutsikt
 • Fem bufféfrukostar
 • Fyra middagar med vin/mineralvatten
 • Två operor (kostnad 2.500:-)
 • Engelsktalande lokalguide
 • Svensk ciceron
 • Skatt
I priset ingår ej

Sittkudde kan hyras på arenan, ca 3 euro

Avbeställningsskydd

Vi rekommenderar Europeiska ERV reseförsäkringar avbeställningsförsäkring, tecknas senast 48 timmar efter bokning direkt via Europeiska ERV på 0770-456 900 eller info@erv.se

Anslutningsort

Vi undersöker gärna avresemöjligheten från Göteborg/Köpenhamn på förfrågan och mot eventuellt tillägg.

Tillval och utflykter
Obligatorisk Miljöskatt från 1/4 2018 60 kr
Resplan

Dag 1. Ankomst Milano - Desenzano del Garda
Dag 2. Stadstur Desenzano - Operakväll "Aida"
Dag 3. Båt till Gardone - den botaniska trädgården “Fondation André Heller”
Dag 4. Stadsrundtur Verona - Operakväll "Turandot"
Dag 5. Ledig dag vid Gardasjön - avskedsmiddag
Dag 6. Hemresa

Klimat

Medeltemperaturer i Desenzano del Garda månadsskiftet juni/juli:
Lägst dygnstemperatur mellan 16-19 grader
Högst dygnstemperatur mellan 26 - 29 grader

Sjöbrisen från Gardasjön ger behaglig svalka. Möjlighet till sköna dopp med en medeltemperatur på 22 - 24 grader.  

Klimatkompensation

Nu kan du kan klimatkompensera för din flygresa Klicka här »

Boka din resa

2018-06-27 2018-07-02 16 990 kr Väntelista Boka