Översikt

Opera och gastronomi i Paris -"Tosca" med Jonas Kaufmann och "Trollflöjten"

Paris är utan tvivel den mest betydelsefulla staden för konstnärer, författare och musiker genom tiderna. Men det är även flanörernas och livsnjutarnas stad. Att besöka de sköna konsternas Paris är alltid något utöver det vanliga! Njut av tonerna till några av världens mest eftertraktade operasångare i Puccinis "Tosca" och Mozarts "Trollflöjten".

Missa inte chansen att uppleva två fantastiska föreställningar i Paris på Opera Bastille! Premiären på Puccinis ”Tosca” med internationella stjärnor som Jonas Kaufmann, Anja Harteros och Zeljko Lucic. Mozarts ”Trollflöjten” med Julien Behr, Florian Sempeyn och Cloé Briot. Vi får vi dessutom njuta av Paris genom vår ciceron Annette Larssons kunniga visningar.

Vårt boende är utmärkta fyrstjärniga The Westin Paris som ligger centralt och har utsikt
över Jardin des Tuileries och Eiffeltornet.
Under resan promenerar vi i de historiska Maraiskvarteren och besöker det världsberömda Picassomuseet. Kort sagt kombinerar vår resa några av de absoluta höjdpunkterna i Paris kulturliv med gastronomi i världsklass, allt med härliga och spännande historiska miljöer som fond.

Under en av dagarna äter vi lunch på en av Paris äldsta och mest anrika restauranger, Le Grand Vefour, med 2 stjärnor i Guide Michelin. Den ligger i Palais Royals arkader där så många av Franska Revolutionens händelser utspelar sig, och vi promenerar dit utmed Paris kanske mest historiska gata, Rue St Honoré, som lever upp med hjälp av vår ciceron Annette Larssons sakkunniga kommentarer.

Reseprogram

 • Dag 1 Stockholm – Paris

  Vi reser med direktflyg och landar på eftermiddagen på Charles de Gaulle flygplatsen, där vår ciceron Annette Larsson väntar med en buss. Efter en kortare stadsrundtur utmed några av världsstadens mest berömda perspektiv som Champs Elysées och Seines kajer inkvarterar vi oss på fyrstjärniga utmärkta hotell The Westin Paris, beläget så centralt det överhuvudtaget är möjligt i eleganta kvarter nära Rue de Rivoli med Tuilerieträdgården på andra sidan gatan. Hotellet har trevliga gemensamma utrymmen med salonger restaurang och SPA avdelning Vi inleder Parisvistelsen med en god middag på hotellets utmärkta restaurang.

 • Dag 2 Stadspromenad - Gastronomilunch – ”Trollflöjten”

  Vi inleder dagen med en gemensam historisk promenad utmed Rue St Honoré, en av Paris allra mest historiska gator. Utmed den färdades bödelskärrorna under skräckväldet, här bodde Robespierre och här inledde Napoleon på allvar sin karriär med en massaker på civila demonstranter. Även Ivar Krueger hade sitt Parishögkvarter här. Vi kommer så småningom fram till det så kallade Palais Royal som trots sitt namn aldrig varit kungabostad, och idag inrymmer bland annat Comedie Francaise. I anslutning till palatset finns en stor park omgärdad av arkader vars caféer utgjorde en av Franska Revolutionens stora samlingspunkter. Ett av dessa blev sedermera restaurangen Le Grand Vefour, idag med två stjärnor i Guide Michelin, och här ska vi inta vår gastronomiska lunch. Framåt slutet av eftermiddagen avgår bussen från hotellet till kvällens operaföreställning på Opera Bastille. Efter föreställningens slut retur med buss till hotellet.

  Klockan 19.30 ”Trollflöjten” – Mozart. En scenisk-musikalisk underhållningshistoria om  den unge Tamino som söker kärlek och visdom. Prins Tamino räddas från en stor orm av tre damer. Då han vaknar träffar han den sorglöse fågelfängaren Papageno. Nattens drottning ger Tamino och Papageno en uppgift: hennes dotter Pamina skall räddas från fångenskapen hos Sarastro. Som stöd får de en trollflöjt och ett klockspel. Papageno lyckas snabbt rädda Pamina ur klorna på Monostatos men de tillfångatas snart igen. Lyckligtvis kommer Papageno ihåg klockspelet som får alla att bli vänner med dem. Tamino stöter på en överstepräst och nu börjar det se ut som om Sarastro inte är boven i dramat. För att upptas i Sarastros brödraskap måste Tamino genomgå ett antal prov. Han måste lära sig att tiga; Pamina tolkar det som hjärtlöshet. Pamina är förtvivlad, likaså Papageno som längtar efter en egen Papagena. Till slut klarnar allt. Papageno får Papagena, Tamino får Pamina och då solen går upp försvinner Nattens drottnings rike.

 • Dag 3 Promenad i Maraiskvarteren – Picassomuseet – ”Tosca”

  Dagen inleds med att vi tar tunnelbanan några stationer bort till de så kallade Maraiskvarteren, ett område med både arkitektur och gatunät från 15- och 1600-talet som närmast mirakulöst klarat sig undan både 17- och 1800-talens stora parisiska stadsförnyelser. Här guidas vi runt av Annette Larsson och en svensk Parisguide, och promenaden avslutas på en trevlig liten  kvartersrestaurang där vi intar gemensam lunch. Efter lunch är det så dags för ett guidat besök på Picassomuseet, som utgör världens förnämsta samling av konstnärens verk, och som uppkommit genom en överenskommelse mellan franska staten och konstnärens arvingar som på detta sätt reglerade arvsskatten. Vår buss avgår från hotellet till Opera Bastille. Här avnjuter vi Puccinis klassiker Tosca. Efter föreställningens slut retur med buss till hotellet.

  Kl. 19.30. Primiär på ”Tosca”, ett av operarepertoarens mest klassiska verk. Puccinis Tosca har sedan premiären 1900 behållit sin plats som en av de mest spelade operorna. Med musik som är lika dramatiskt brutal som skimrande vacker skildras sångerskan Tosca och hennes älskare Cavaradossis tragiska öden. Under ett koncentrerat och passionerat dygn följer vi deras ofrånkomliga resa mot katastrofen, orkestrerad av den kallsinnige polischefen Scarpia. Operan rymmer allt; passion, lusta, förräderi och ond bråd död och flera av operans arior och duetter hör till repertoarens mest älskade. När operan börjar en eftermiddag i juni år 1800 står de tre huvudpersonerna på krönet av sina liv och inför fullbordandet av sina drömmar. Roms fruktade polischef Scarpia njuter av sin makt och sina brutala erotiska erövringar. Hans motpol Cavaradossi är inte bara en ståtlig och frisinnad adelsman, han är också konstnär och har vunnit Toscas kärlek. Och hjältinnan – Floria Tosca – är Roms vackraste och mest uppburna sångerska. Ikväll skall hon sjunga på den kungliga banketten och därefter möta sin älskade Cavaradossi i den lilla trädgårdsvillan. När solen går upp nästa dag kommer de alla att vara döda. De har fallit offer för maktspel, missförstånd och för sina egna känslor, begär och illusioner.

 • Dag 4 Egna strövtåg i Paris

  Hela dagen är till fritt förfogande för att njuta av världsstadens alla begivenheter. Annette finns tillgänglig på hotellet under förmiddagen för att bistå med råd och tips. Det är få saker som slår att flanera på Paris boulevarder och Seinekajer, var gång man återvänder visar staden upp en ny sida. Kanske lockar ett besök på Louvren, besök i de stora varuhusen eller kulinarisk shopping i mattemplet Fauchon vid Madeleinekyrkan? Vi kan även rekommendera ett besök i Montmartre eller Montparnasse, där många författare bott och suttit på barer och caféer. I Paris är lockelserna många och det finns alltid något trevligt att göra och det är alltid härligt att bara sitta på caféerna och njuta av folklivet.

 • Dag 5 Hemresa

  Efter en ledig förmiddag avgår bussen mot Charles de Gaulle flygplatsen för vidare flygning hem till Sverige. 

Resans höjdpunkter

 • Stjärnsolister på Opera Bastille
 • Fyra nätter på utmärkta hotell The Westin Paris
 • Guide Michelin-krogen Le Grand Vefour

Karta

Resfakta

Reslängd 5 dagar
Avreseort Stockholm, Arlanda
Avresor 14/5
Pris Från 28 590 kr
Enkelrumstillägg 6 990 kr
I priset ingår
 • Direktflyg Stockholm – Paris t/r inkl flygavgifter
 • Fyra nätter del i dubbelrum på fyrstjärniga The Westin Paris
 • Fyra frukostar
 • Två luncher, varav en på Guide Michelin krogen Le Grand Vefour
 • En middag
 • En operabiljett till Tosca kat 2 
 • En operabiljett till Trollflöjten kat 2
 • Entréer och visningar enligt programmet
 • Transporter enligt program
 • Svensktalande ciceron
 • Skatt
Avbeställningsskydd

Vi rekommenderar Europeiska ERV reseförsäkringar avbeställningsförsäkring, tecknas senast 48 timmar efter bokning direkt via Europeiska ERV på 0770-456 900 eller info@erv.se

Anslutningsort

Vi undersöker gärna möjligheten att resa från Göteborg/Köpenhamn  mot eventuellt tillägg.

Reseförsäkring

Vi rekommenderar Europeiska ERV reseförsäkringar/avbeställningsförsäkring, tecknas senast 48 timmar efter bokning via Europeiska ERV på 0770-456 900 eller info@erv.se

Resplan

Dag 1. Sverige - Paris
Dag 2. Historiepromenad – Gastronomilunch – ”Trollflöjten”
Dag 3. Promenad i Maraiskvarteren – Picassomuseet – ”Tosca”
Dag 4. Egna strövtåg i Paris
Dag 5. Förmiddagen till fritt förfogande - hemresa

Resans karaktär

För att njuta av resan bör du ha promenadvana på ojämnt underlag.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Boka din resa

2019-05-14 2019-05-18 28 590 kr Väntelista Förfrågan