Översikt

Opera och konsert i vårsköna Paris

Flanörernas och livsnjutarnas stad Paris är utan tvivel den mest betydelsefulla staden för konstnärer, författare och musiker genom tiderna. Njut av världens mest eftertraktade sopran Anna Netrebko i premiärföreställningen på Bastille-Operan och mycket begåvade pianisten Benjamin Grosvenor på en av Paris historiska scener – Theatre des Champs Elysées!

De sköna konsternas Paris i spirande vår är alltid något utöver det vanliga!
Följ med på ett kulturellt och gastronomiskt äventyr av högsta klass just när våren nalkas Paris. Premiären på "Adriana Lecouvreur" med Anna Netrebko i huvudrollen, assisterad av andra internationella stjärnor som Zeljko Lucic och Ekaterina Semenchuk, på Bastille-operan och en högklassig konsert med den brittiske pianovirtuosen Benjamin Grosvenor på Theatre des Champs Elysées.

Vi besöker det fina Marmottan-museet, det kanske allra främsta Impressionist-museet med bl a världens mest representativa samling av Monets verk, de flesta av de andra Impressionisterna inklusive många dukar av den kvinnliga impressionisten Berthe Morisot, vars verk är sällsynta på andra muséer.

Vårt boende är också av högsta klass på ett av Paris riktigt klassiska lyxhotell, som numer heter Le Westin, perfekt beläget vid Rue de Rivoli och med Tuilerie-trädgården som närmsta granne. Här promenerar vi utmed Paris mest historiska gata, Rue St Honoré, precis bakom vårt hotell.
Den gastronomiska höjdpunkten utgörs av en magnifik lunch på en av Paris allra äldsta restauranger, le Grand Vefour, med två stjärnor i Guide Michelin, som ligger mitt i den högintressanta historiska miljön i Palais Royals trädgård där mycket av Franska Revolutionens historia utspelar sig. Vår kunniga guide är frankofilen Annette Larsson med fransk historia, litteratur och kultur varmt om hjärtat.

Boka din resa

2020-04-25 2020-04-28 25 890 kr SAS Stockholm 5 Boka resa

Reseprogram

 • Dag 1 Stockholm – Paris

  Vi landar mitt på dagen på Charles de Gaulles flygplats, där vår ciceron Annette Larsson väntar med en buss. Efter en kortare stadsrundtur som erbjuder några av världsstadens mest berömda perspektiv, som Champs Elysées och Seines vackra kajer, inkvarterar vi oss på utmärkta fyrstjärniga Hotel Le Westin, beläget så centralt det överhuvudtaget är möjligt, i Paris mest eleganta kvarter utmed Rue de Rivoli och med Tuilerie-trädgården på andra sidan gatan. Hotellet har trevliga gemensamma utrymmen med bl a en berömd bar, salonger, restaurang och en SPA avdelning. Vi inleder vistelsen med en god middag i hotellets utmärkta restaurang.

 • Dag 2 Pianokonsert - Brasserielunch - Marmottan

  Efter hotellets generösa frukost samlas vi för att ta Metron några få stationer bort till kvarteren runt Champs Elysées. Den teater vi ska besöka är dels Paris allra första byggnad i Art Deco stil, dels ett landmärke för sin tid (1913). Dessutom var det här som den skandalartade premiären på Ryska Balettens "Våroffer" av Stravinski skedde, och på 1920-talet huserade här Rolf de Marés Les Ballet Suedois, till vilken bl a Nils Dardel bidrog med dekorer.

 • Här ska vi njuta av deras traditionella söndagskonsert, denna gång med den unge brittiske pianovirtuosen Benjamin Grosvenor, överöst med priser och utmärkelser för sitt spel. Han framför;
  Rameau Gavotte et Variations, Beethoven sonat för piano n°4 op. 7, Liszt Ballade n° 2 samt Liszt Valse de l'Opéra Faust de Gounod.

 • Efter konserten fortsätter vi några stationer med metron och vid Ranelagh-parken intar vi en god gemensam typiskt fransk Brasserie-lunch på trevliga La Rotonde i parisisk sekelskiftesstil.
  Härifrån är det bara ett stenkast till Marmottan-museet, vars samlingar har en märklig historia. Paul Marmottan var en stenrik samlare av konst i klassiskt stil, och en av stöttepelarna för Academie des Beaux Arts, som länge vägrade att erkänna Impressionisterna. Efter hans död öppnades hans hem som museum, med Marmottans egen samling som kärna. Detta skulle kommat att ändras totalt när Monets barnbarn Michel Monet på 1960-talet testamenterade hela sin enorma samling av Monettavlor till just Marmottan. Som i ett slag blev det mest kompletta Monetmuseet i världen. Detta drog i sin tur till sig andra legat, vilket ledde till museets idag helt unika ställning som Impressionistmuseum. Vi får en kunnig guidning av svenska Parisguiden Britt-Marie de la Rue.

  Kvällen till fritt förfogande i Paris.

   

 • Dag 3 Historisk stadspromenad - Gourmetlunch på Grand Vefour - Operapremiär

  Efter frukost samlas vi för en gemensam, promenad under Annettes ledning på Rue St Honoré, alldeles bakom vårt hotell, och en av de Parisgator som är allra rikast på historiska referenser. Utmed den färdades bödelskärrorna under skräckväldet, här bodde Robespierre, och här inledde Napoleon på allvar sin karriär med att massakrera civila demonstranter.
  Även Ivar Kreuger hade sitt Parishögkvarter här. Vi kommer så småningom fram till det så kallade Palais Royal, som trots sitt namn aldrig varit kungabostad, och idag bl a inrymmer Comédie Francaise. • I arkaderna runt trädgården ligger några av Paris mest exklusiva boutiquer dolda, och här utspelade sig en viktig del av historien runt Franska Revolutionen. Här ligger också en av Paris äldsta restauranger, Le Grand Vefour, med mycket av originalinredningen kvar, och som idag drivs av stjärnkocken Guy Martin med två stjärnor i Guide Michelin. Efter en överdådig lunch och lite tid på egen hand avgår bussen från hotellet till föreställningen
  med världsstjärnan Anna Netrebko.

   

 • Det är med stor glädje vi kan presentera premiären av en sällan skådad operaföreställning här - Francesco Cileas verismo-opera "Adriana Lecouvreur" i fyra akter.
  Den verkliga Adrienne Lecouvreur var en av 1700-talets mest firade franska skådespelerskor, väninna till Voltaire. Hon var älskarinna till Moritz, greve av Sachsen, och hennes alltför tidiga död skapade falska rykten om att hon bragts om livet i en kärleksintrig. Det gav i sin tur näring till en populär teaterpjäs om det skabrösa livet bakom teaterkulisserna i en helt påhittad historia om kärlek, rivalitet och förgiftning genom en bukett violer, skriven av Scribes, vars handling Francesco Cilea tar upp i sin opera. Cileas musikaliska förebilder var Massenet och Puccini, med hans Adriana Lecouvreur blommade denna lätta, eleganta, humoristisk ton i senromantisk opéra comique-stil. Känslosamma arior och realism kompletterar operan där varje roll ges en karaktäristisk musikalisk profil.

  Det blir sannerligen en upplevelse att se världens mest eftertraktade sopran Anna Netrebko göra rollen som Adriana. Buss tillbaks till hotellet efter föreställningen.

 • Dag 4 Fri tid i Paris - Stockholm

  Denna sista dag i Paris tar vi ett kvällsflyg tillbaks till Sverige, och har alltså större delen av dagen till förfogande i Paris. På förmiddagen finns Annette i hotellobbyn med tips och information om vad som utspelar sig i Paris, och på världsstadens närmast oändliga möjligheter.
  Det är få saker som slår att flanera på Paris boulevarder och Seinekajer, var gång man återvänder visar staden upp en ny sida. Kanske lockar ett besök på något av stadens många konstmuseer, besök i de stora varuhusen eller kulinarisk shopping i mattemplet Fauchon vid Madeleinekyrkan? Vi kan även rekommendera ett besök i Montmartre eller Montparnasse, där många författare bott och suttit på barer och caféer. I Paris är lockelserna många och det finns alltid något trevligt att göra och det är alltid härligt att bara sitta på caféerna och njuta av folklivet. Vi träffas åter för att ta buss till flygplatsen och hemresan till Sverige.

Resans höjdpunkter

 • Stjärnsolister på Opera Bastille och Theatre Champs Elysées
 • Tre nätter på utmärkta hotell The Westin Paris i flanörernas Paris
 • Guide Michelin-krogen Le Grand Vefour

Karta

Resfakta

Reslängd 4 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 25/4
Pris Från 25 890 kr
Enkelrumstillägg 6 850
I priset ingår
 • Direktflyg Stockholm – Paris t/r
 • Flygavgifter
 • Visningar, entréer och transporter enligt program
 • Tre nätter del i dubbelrum på fyrstjärniga Le Westin, Paris
 • Tre frukostar
 • Två luncher varav en på tvåstjärniga Grand Vefour
 • En middag
 • En biljett till Adriana Lecouvreur kat 2
 • En biljett till pianokonsert kat 2
 • Svensktalande ciceron
 • Skatt

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg.

Anslutningsort

Vi undersöker gärna möjligheten att resa från Göteborg/Köpenhamn  mot eventuellt tillägg.

Reseförsäkring

Vi rekommenderar Europeiska ERV reseförsäkringar/avbeställningsförsäkring, tecknas senast 48 timmar efter bokning via Europeiska ERV på 0770-456 900 eller info@erv.se

Resplan

Dag 1. Sverige - Paris - Hotel Le Westin - middag på hotellet
Dag 2. Benjamin Grosvenor pianokonsert - brasserielunch - Musee Marmottan
Dag 3. Historisk stadspromenad - Gourmetlunch Grand Vefour - Operapremiär
Dag 4. Fri tid - hemresa

Boende

Tre nätter på fyrstjärniga Hotell Le Westin, vid Rue de Rivoli och Tuilerie-trädgården. 

Resesätt SAS
Resans karaktär

För att njuta av resan bör du ha promenadvana på ojämnt underlag.

Klimatkompensation
Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Avbeställnings- och reseförsäkring
Vi rekommenderar Europeiska ERV 077-045 69 00 eller www.erv.se. Avbeställningsskydd tecknas senast två dagar efter du betalat anmälningsavgiften.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »