Översikt

Dofternas The Cotswolds

The Cotswolds under lavendelblomningen. Doften från lavendel och rosor är som ljuvligast i härliga juli, använd alla dina sinnen på sin spets i regionen som anses vackrast i England.

Äntligen får vi fresta med en uppdaterad favorit i repris. En sinnenas resa för dig som verkligen älskar att omge dig med goda dofter och genuin skönhet! Utsökta parfymer, tvålar, krämer och väldoftande oljor, alla har de sitt ursprung i växtriket. Sedan tusentals år tillbaka har människan skapat väldoft från örter som rosmarin, timjan, myrten och lavendel. Rosor, olika träslag, kryddor, citrusfrukter och honung har också varit några av de viktigaste ingredienserna när det gäller tillverkning tvål och parfym genom tiderna.

Under denna resa besöker vi några av The Cotswolds mest väldoftande trädgårdar, fyllda med örter, lavendel och rosor. Vi besöker Cotswolds Lavender Farm, med eget destilleri och lavendelfält som breder ut sig i landskapet. Ett litet Provence i hjärtat av det böljande vackra landskapet i The Cotswolds – en lisa för själen att vila sina ögon på. Inledningsvis besöker vi en trädgård med färgteman och doft av rosor och örter. Vi bekantar oss med världsberömda Jekka som levererar örter och kryddor till rikets mest kände kock – Jamie Oliver.
Vår ciceron är Christina Högardh-Ihr som är doftexpert och rosexpert. Bekvämt boende och gemytliga middagar på ett charmigt, familjedrivet mellanklasshotell inrymt i ett historiskt hus, The Corinium Hotel i fina The Cotswoldsbyn Cirencester. Hotellet har inte hiss men erbjuder hjälp med bagaget. Det grade II-märkta hotellets rum är av olika storlek och utförande. Av de två trapporna till rummen är en brant och svängd, vindsvåningsrummen har kvar de 400 år gamla takreglarna i ek och har lågt i tak.

Boka din resa

2020-07-01 2020-07-05 16 990 kr SAS Stockholm 5+ Boka resa

Reseprogram

 • Dag 1 The Cotswolds i färgteman

  Avresa tidig morgon från Arlanda/Kastrup till London där buss möter för resan till Cirencester, en stad i hjärtat av The Cotswolds. Vi inleder vår resa med ett besök på Rockcliffe Garden i charmerande Bourton-on-the–Water. Trädgårdsdesignern Emma Keswick tar emot i sin 3,2 hektar stora privatträdgård.

 • Trädgården beskrivs ofta som en typisk "English garden" och den innehåller också alla delar som tillskrivs en sådan – rosor, lavendel, prunkande perennrabatter, buxboms-häckar och fantasifullt formklippta idegranar. Emma har också arbetat med färgteman där en färg dominerar i respektive rum. Vi njuter här under vår första eftermiddag i England innan vi åker till Cirencester och checkar in på vårt mysiga historiska hotell The Corinium Hotel. Gemensam middag på kvällen på hotellet.

 • Dag 2 Profilen Jekkas egen örtagård

  Efter frukost åker vi i riktning mot Bristol för ett långt och härligt besök på Jekkas Herb Farm. Jekka McIvor är en välkänd profil i örternas värld i England. Hon har sedan lång tid tillbaka odlat örter och använt dem både i köket och som medicinalväxter och hon har haft örtkurser i många år. I flera år har hon också samarbetat med Jamie Oliver och odlat örter åt honom för hans TV-program. I Jekkas örtagård hittar man ALLT i ört-och kryddväg!

 • Vi får en guidad tur bland de mer än 600 olika sorterna och en härlig förmiddagsfika med hemgjorda kakor och örtteer eller kaffe. Vi får också tillfälle till att handla i örtshopen innan vi beger oss tillbaka till Cirencester för ett eftermiddagsbesök på Cerney House & Garden som ligger precis utanför staden.

 • Cerney House som ägs av familjen Angus är ett vackert och romantiskt viktorianskt hus med tillhörande muromgärdad trädgård. Trädgården är charmig och informell, breda perennrabatter, köks- och örtagård finns här liksom en friare del med vackra ängar och en woodland promenad.. Gemensam middag på vårt hotell.

 • Dag 3 Ett stycke Provence i hjärtat av The Cotswolds – Pettifers Garden

  Efter frukost åker vi till fantastiska Cotswolds Lavender Farm, beläget högt upp i området kring Snows Hill med underbar utsikt. Cotswolds Lavender har stora ägor där hektar efter hektar av lavendel, av trettio olika sorter, breder ut sig som i ett litet Provence i hjärtat av England. Gårdens odling är helt ekologisk och merparten av lavendeln är Lavandula angustifolia och av den framställer man via destillering helt ekologisk lavendelolja, fri från kemikalier.

 • Lavendeloljan används sedan till förädling av en lång rad olika produkter som tvål, schampo, salvor, doftkuddar och rumsdofter men också teer, lavendelskorpor, choklad och mycket annat som säljs i shopen på gården. Vi går en guidad visning i odlingen och avslutar besöket med en härlig förmiddagsfika och shopping.

 • Härefter åker vi till nyskapande och prisbelönta, moderna Pettifers Garden i Wardington. Här har ägarinnan, på senare år mycket uppmärksammad, i intimt samarbete med sin trädgårdsmästare skapat en mycket personlig trädgård med inspiration både från den klassiska engelska trädgården samt nya idéer. Här finns vackra och oväntade växtkombinationer, mycket perenner, örter, rosor och olika gräs. Det omgivande vackra, landskapet och dess närvaro är stark i denna prisbelönta trädgård, ofta fotograferad av världsberömda trädgårdsfotografen Clive Nichols som särskilt uppskattar Pettifers Garden. Lunch på egen hand under dagen. Fri eftermiddag i Cirencester innan vår gemensamma middag på hotellet.

 • Dag 4 Kiftsgatesrosens hemvist

  Vi åker till underbara Kiftsgate House & Garden, en trädgård skapad av tre generationer kvinnor, som bjuder på en upplevelse och mängder av perenna växter, sommarblommor, rosor, buskar och träd och ljuvlig utsikt över det mjuka landskapet i The Cotswolds. Fri eftermiddag med lite tid för shopping i Cirencester.
  Gemensam avslutningsmiddag på vårt hotell.

 • Dag 5 Rosdofter i Cliveden - hemresa

  Vårt sista trädgårdsbesök för denna gång tar oss till Buckinghamshire, ca en halv timmes resväg från flygplatsen. Här ligger pärlan Cliveden, berömd för sin italienska villa samt för sin fantastiska rosenträdgård. Den designades 1950 av den berömda arkitekten och trädgårdsdesignern Sir Geoffrey Jellicoe. Ägaren var på den tiden William Waldorf Astoria. Omkring 2000 genomgick trädgården en restaurering och idag triumferar en samling på 800 återblommande rosor här varav många är engelska Austinrosor. Olikt många rosenträdgårdar med gammaldags rosor pågår här en fantastisk blomning från mitten av juni ända till september.Härifrån reser vi sedan vidare till flygplatsen för hemresan till Sverige.

Resans höjdpunkter

 • Christinas kunskaper och väldoftande trädgårdar
 • Profilen Jekka McIvor som levererar sina älskade örter till Englands mest kände kock.
 • Charmerande The Cotswoldsbyn Cirencester

Karta

Resfakta

Reslängd 5 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 1/7
Pris Från 16 990 kr
Enkelrumstillägg 3 690 kr
Detaljerade priser

Dubbelrum för enskilt bruk 4.350 kr
Dubbelrum med himmelssäng har tillägg 310 kr per person. 

I priset ingår
 • Direktflyg Stockholm - London Heathrow t/r
 • Flygavgifter
 • Transporter, visningar och entréer enligt program
 • Fyra nätter del i dubbelrum på bra mellanklasshotell
 • Fyra frukostar
 • En lunch
 • Fyra middagar
 • Svensktalande ciceron
 • Skatt

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg.

Avbeställningsskydd

Vi rekommenderar Europeiska ERV reseförsäkringar/avbeställningsförsäkring, teckans senast 48 timmar efter bokning via Europeiska ERV på 0770-456 900 eller info@erv.se

Anslutningsort

Vi undersöker gärna möjligheten att resa från Göteborg/Köpenhamn mot eventuella tillägg.

Resplan

Dag 1. Rockcliffe Gardens Bourton-on-the-Water - Cirencester.
Dag 2. Jekkas Herb Farm - Cerney House Gardens.
Dag 3.The Cotswolds Lavender Farm - Pettifers Gardens.
Dag 4. Kiftsgate Court House and Gardens - fri eftermiddag i Cirencester.
Dag 5. Cliveden gardens - Sverige.

Boende

Fyra nätter på The Corinium Hotel, ett charmigt, familjedrivet mellanklasshotell inrymt i ett historiskt hus i The Cotswolds byn Cirencester. Hotellet har inte hiss men erbjuder hjälp med bagaget. Det grade II-märkta hotellets rum är av olika storlek och utförande. Av de två trapporna till rummen är en brant och svängd, vindsvåningsrummen har kvar de 400 år gamla takreglarna i ek och har lågt i tak.

 

Resesätt SAS

Klimatkompensation
Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Avbeställnings- och reseförsäkring
Vi rekommenderar Europeiska ERV 077-045 69 00 eller www.erv.se. Avbeställningsskydd tecknas senast två dagar efter du betalat anmälningsavgiften.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Bra att veta

Hela leder och normal grundkondition borgar för en fin reseupplevelse under promenader i trädgårdar med nivåskillnader och ojämnt underlag.