Översikt

Vandra bland blommande apelsinträd

Våren är de förlösande dofternas tid, då naturen ger oss löften om det som är i antågande. Vandring i bergen på Costa Blanca där lungorna fylls av frisk luft och där vi känner apelsinblommornas bedövande sötma charmera våra näsor och sinnen.

I april blommar apelsinträden och sprider sin doft över hela Alteabukten samtidigt som de bär sina orangea frukter. Blomning och frukt samtidigt! De ätliga guldgula frukterna på den japanska mispeln börjar mogna och runt omkring oss doftar det av jasmin, fänkål och solgull. 

Överallt visar våren att den har kommit med nyutslagna blommor i regnbågens alla färger och även olivträden blommar sin diskreta blom. Från mandelträden kan vi provsmaka de gröna omogna mandlarna, som faktiskt är ätliga med skal och allt. Vi ser johannesbrödsträd, pinjetall, solfjäderpalmer och dadelpalmer tillsammans med våra vandringsguider Bippan Norberg och hennes son Lomi.

Reseprogram

 • Altea

  Vi bor i Altea, en spansk småstad vid havet på Costa Blanca-kusten. Altea är känd för sina konstnärer och sin charmiga gamla stad som med sina vita hus klättrar upp på en kulle och kröns högst upp av kyrkan med sin blåvita kupol. Hotellen ligger precis vid havet så härifrån kan vi se soluppgången med hela sitt färgspel.

 • Boendet

  Vi bor på flera hotell som ligger nära varandra och som ligger precis vid havet. Vi möts alla till frukosten på ett av dem, Hotell San Miguel, och det är också alltid vår mötesplats. Hotell San Miguel är enkelt men med fin familjär stämning och det drivs av föräldrarna och sonen  Pepe. Det har länge varit i familjens ägo och förutom att driva hotellet sysslar de även med odling. De har egna oliv- och apelsinodlingar så juicen på morgonen är färskpressad från deras egna apelsiner och olivoljan pressad från deras egna oliver. Rummen är enkla, men alla har otrolig havsutsikt och några av dem har balkong.

  Hotel Altaya är också familjeägt sedan många år tillbaka och har lite bättre standard. Här har alla rummen balkong mot sidan, går man ut på den så har man viss havsutsikt. 

  Hotel Casa del Mar är ett litet nytt fräscht hotell i en gammal byggnad. Rummen har otrolig havsutsikt. 

 • Vandringarna

  Våra gemensamma vandringar går in mot de gamla odlingsdistrikten, längs kusten samt upp på bergen i närheten. I bergen doftar det av lavendel, salvia, rosmarin, timjan och ginst. Då området består av bergstrakter är det mycket backar, så god grundkondition är viktigt samt hela knän. Tempot är dock lugnt och anpassas till deltagarna. Vandringarnas längd är ca 10-14 km per dag. Bergen har spännande formationer och här finns många toppar som möblerar himlen på över 1000 meter.

 • På vandringarna äter vi en gemensam picknick. Vi bjuds på lokala läckerheter; oliver, tomater, fårost, mandlar, färska grönsaker, chorizo och naturligtvis apelsiner. Några dagar äter vi tillsammans på restauranger som bjuder på just sin specialitet och andra dagar får ni själva botanisera bland det stora utbudet av restauranger i Altea. En dag är ledig att på egen hand utforska Altea; gå på fiskeauktionen, sitta på fik, få massage eller kanske någon vill ta sig ett dopp i havet.

 • Våra vandringsguider

  Bippan Norberg har i över 30 år bott i trakten, här har hon hittat sitt hem och upptäckt att hon älskar detta bergiga landskap, precis vid havet. Hon ger oss inblick  i skillnaderna mellan hur man lever och tänker  i Sverige och i Spanien. På ett omhändertagande och inbjudande sätt tar hon oss runt i sina hemtrakter.

  Lomi, hennes svenskfödde son, har studerat scenkonst och nycirkus och ägnar sig, förutom vandringsresor, åt cirkusföreställningar och organisering av festivaler. Bor på liten gård i bergen i närheten där han odlar citrusfrukter, oliver och grönsaker. Han kan berätta mycket om odling, spanska vanor och nutidspolitik.

  Många av våra resenärer som tidigare besökt Spanien berättar att genom Bippan och Lomi har de för första gången fått inblick i det vanliga spanska livet, att det känns som om de varit i Spanien för första gången.

Resans höjdpunkter

 • Våra vandringsguider Bippan & Lomi
 • De natursköna vandringarna
 • Picknickluncherna ute i naturen

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm, Arlanda
Avresor 13/4
Pris Från 12 890 kr
Detaljerade priser

Vi bor på flera hotell som ligger nära varandra, precis vid havet. Grundpriset avser del i dubbelrum på hotellet San Miguel.

För enkelrum på hotell San Miguel tillkommer: 1.090 kr
Tillägg/person dubbelrum på hotell Casa del Mar: 1.690 kr
Tillägg/person dubbelrum på hotell Altaya: 2.090 kr 
Tillägg enkelrum på hotell Altaya 3.590 kr

I priset ingår

- Direktflyg Stockholm – Alicante t/r inkl flygavgifter
- Busstransfer flygplatsen – hotellet t/r
- Sju övernattningar, del i dubbelrum
- Sju frukostar
- Fem picknickluncher
- Fyra måltider inkl. vin
- Fem guidade vandringar
- Svenska vandringsguider
- Skatt

Avbeställningsskydd

Vi rekommenderar Europeiska ERV reseförsäkringar avbeställningsförsäkring, tecknas senast 48 timmar efter bokning direkt via Europeiska ERV på 0770-456 900 eller info@erv.se

Anslutningsort

Vi undersöker gärna avresemöjligheten från Göteborg/Köpenhamn på förfrågan och mot eventuellt tillägg.

Klimat

Högsta medeltemperatur är 21 grader. 
Lägsta medeltemperatur är 11 grader.
Havets medeltemperatur är 16 grader.

Resans karaktär

Vi kategoriserar resan som en vandring, gradering 2. Vi går 10-14 km i terräng med höjdskillnader på några hundra meter. Svårighetsgraden byggs sakta upp dag för dag. Bra knän är en förutsättning. Vi går ibland på asfalt men mest på grusvägar och steniga, ojämna stigar, det går upp och ner. Vi tar pauser när det behövs. Vandringskängor som går upp över vristen är starkt rekommenderat. 

Läs om vår graderingsskala för vandringsresor »

Boka din resa

2018-04-13 2018-04-20 12 890 kr 5+ Boka