Översikt

Fira in våren i Italiens gröna ♥

Följ med och vandra mellan medeltida byar, romantiskt belägna i ett älskligt grönt landskap. Vi befinner oss mitt i Italien med Lazio, Toscana och Marche som grannar, i en av Italiens vackraste men minst kända regioner - Umbrien.

Mitt i Italien med Lazio och Toscana   som mer kända grannar, ligger Umbrien. Ett naturskönt böljande land där historiska små städer tronar uppe på kullarna ovan gröna dalgångar. Här gömmer sig små medeltida städer, spännande arkitektur och ett folk som lever enligt gamla traditioner med en genuin matkultur och hantverkstraditioner. En höjdpunkt är besöket i kulturstaden Assisi där vi får vara med när lokalbefolkningen firar in våren. 


Tillsammans med Anne Hilde Bø, som bott i regionen sedan början av 1990-talet och vår engelsktalande vandringsguide gör vi lättare dagsvandringar mellan 2 – 4 timmar. Vårt boende är i charmerande staden Trevi, som svingar sig upp mot Apenninernas utlöpare. Här ligger fyrstjärniga hotell Antica Dimora alla Rocca där vi bor under hela vistelsen. Vi äter umbriska middagar varje kväll. De flesta luncherna är även de inkluderade under vår vandringsresa - där umgänget till bords, det som på italienska kallas ”convivio”, är en av kryddorna.

Boka din resa

2020-05-07 2020-05-11 12 990 kr SAS Stockholm 5+ Boka resa

Reseprogram

 • Dag 1 Stockholm - Rom - Trevi

  Direkt vid ankomst färdas vi från Rom till Umbrien och mottas av den omhändertagande personalen på hotellet med en välkomstdrink och snacks. Våra värdinnor visar oss runt i staden under en enkel orienteringstur i Trevi. Under kvällen väntar vår första gemensamma middag.

 • Dag 2 Strövtåg runt Trevi – Calendimaggio, festivalen i Assisi – där vi firar in våren!

  Efter frukost beger vi oss ut på strövtåg i omgivningarna runt Trevi. Vi får njuta av de vackra omgivningarna som breder ut sig vida omkring i ett grönt böljande landskap. Vi vänder åter till hotellet för en gemensam lunch innan vi åker till Assisi, den helige Franciskus hemstad. Den helige Franciskus är allestädes närvarande med kyrkor och kloster som bär hans namn. Den världsberömda katedralen är en skönhetsupplevelse och en arkitektonisk höjdpunkt utöver det vanliga och det är underskönt att strosa runt. Vi besöker den Helige Fransiskus domkyrka och andra sevärda monument i staden under Anne Hildes kunniga ledning. Katedralens freskmålningar från medeltiden, som berättar i bilder om helgonets liv, är världsberömda med rätta.

  Vi äter middag på en lokal restaurang innan vi njuter av den speciella festen Calendimaggio, som är en medeltida hyllning till vårens ankomst. Vi säger farväl till vintern med en uppsluppen byfest där lokalbefolkningen är klädda i medeltida kläder och man går i procession samt arrangerar tävlingar på torget mellan körer sjunger och de spelar på trummor. Åter till Trevi sen kväll. 

 • Dag 3 Genom vinodlingar mot Montefalco

  Efter frukost är det avfärd till vackra Montefalco, den murbefästa lilla staden som är centrum för Sagrantino vinet och även känd för sina linneväverier. Vi utforskar Montefalco som kallas för Umbriens balkong på grund av sitt läge, med en fantastisk 360 graders utsikt. Vi får fri tid att strosa runt i Montefalco och för den som vill går det att besöka en medeltida kyrka, numera museum med fresker av den store renässanskonstnären Benozzo Gozzoli. Efter det blir det en vandring på ca 2,5 timme genom vinodlingarna och vi avslutar på en vingård där det vankas provning med traktens specialiteter och en gemensam lätt lunch. Retur till Trevi. Gemensam middag.

 • Dag 4 Rasiglia ”lilla Venedig” – Rosenträdgård

  På förmiddagen åker vi till den vackra staden Rasiglia som också är känd som ”lilla Venedig”, här finns väderkvarnar och spinnhjul. Rasigla är en stad med mycket vatten och Anne Hilde visar oss runt. Vi reser vidare till en underbar rosenträdgård, där vi njuter av alla dess färger och dofter om våren varit normal. Vi blir bjudna en härlig aperitif ibland rosorna. Vi åker åter till Trevi där vi äter vår avskedsmiddag på hotellet.

 • Dag 5 Umbrien - Stockholm

  Efter frukost är det dags att säga farväl till sköna Umbrien och fara hem till Norden.
   

Resans höjdpunkter

 • Vandringarna i historiska landskap
 • De umbriska måltiderna & vinerna
 • Boende i charmerande staden Trevi

Karta

Resfakta

Reslängd 5 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 7/5
Pris Från 12 990 kr
Enkelrumstillägg 1 190 kr
I priset ingår
 • Flyg från Stockholm till Rom t/r, flygavgifter
 • Fyra nätter del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell
 • Fyra frukostbufféer
 • En lunch
 • En aperitif i rosenträdgården
 • En lättare lunch i samband med vinprovning
 • En välkomstdrink med tilltugg
 • Fyra trerättersmiddagar med vatten och lokalt vin
 • Svensktalande färdledare under hela resan
 • Engelsktalande vandringsguide
 • Transporter och visningar omnämnda i programmet
 • Skatt

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg.

Resplan

Dag 1 Stockholm - Rom - Trevi
Dag 2 Strövtåg runt Trevi –  Calendimaggio, festivalen i Assisi – där vi firar in våren!
Dag 3 Genom vinodlingar mot Montefalco
Dag 4 Rasiglia ”lilla Venedig” – Rosenträdgård
Dag 5 Umbrien - Stockholm

Boende
Hotel Antica Dimora alla Rocca
Piazza della Rocca, 06039 Trevi PG, Italien http://www.hotelallarocca.it/
Resesätt SAS
Valuta

EURO

Resans karaktär

Vi kategoriserar resan som ett strövtåg, gradering 1.
Vi går mest på mjukt underlag och stigar, ibland på grusvägar. Tempot är lugnt med många pauser. Vandringsskor eller kängor som går upp över vristen är starkt rekommenderat.

Läs om vår graderingsskala för vandringsresor »

Deltagarantal

max 20 deltagare

Klimatkompensation
Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Avbeställnings- och reseförsäkring
Vi rekommenderar Europeiska ERV 077-045 69 00 eller www.erv.se. Avbeställningsskydd tecknas senast två dagar efter du betalat anmälningsavgiften.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »