Översikt

Vandring och yoga på Costa Blanca

Möt våren i april på Costa Blanca i Spanien med välgörande yoga och underbara vandringar förbi apelsinlundar, vid hav och berg med hälsosam mat. Känn den härliga apelsindoften och smaka nyplockade apelsiner varje dag. Den japanska mispeln börjar lysa gul på träden och kanske hittar vi några mogna att äta. I skogen plockar vi timjan, rosmarin och sparris.

Dagarna börjar eller slutar med hathayoga som skapar balans i kroppens energisystem för att uppnå fysisk och psykisk hälsa. Vi kommer också att prova på Feldenkraismetoden – övningar som ökar självmedvetenhet och dynamisk hållning. Sedan ger vi oss ut i naturen i  odlingsdistrikten med mängder av apelsiner som lyser vackert orange mot de mörkgröna bladen, mandlar som än så länge är gröna och olivträd som snart börjar blomma. På vandringarna njuter vi av lokala läckerheter som olika sorters mandlar, fikonkaka, carobkex, julgodiset turrón gjort på mandel mm.

Reseprogram

 • Våra guider

  Våra guider under resan är Bippan Norberg och Lomi Szil, mor och son, som har bott i trakten i över 30 år. De älskar detta område, med hav och berg, samt ett milt klimat. Bägge är mycket intresserade av växter, speciellt de som går att äta. I trädgårdslandet plockar de så här års sallad, selleri, ärtor, bondbönor och har just satt sommargrönsakerna tomat, zucchini, äggplanta och pumpa. Kanske kan vi hitta vild sparris på utflykten uppe i bergen. Lomi berättar om de tusenåriga bevattningssystemet som fortfarande är i bruk, om hur de olika frukterna skördas och förvaras och han ger även tips på hur vi ska lyckas bättre med avokadon i Sverige. Bippan berättar om hur det är som svensk att leva i Spanien och skillnaderna i vardagslivet mellan de olika kulturerna.

 • Måltider

  På vandringarna äter vi härliga picknickluncher från det typiska medelhavsköket och provar olika årgångar av ekologiska olivoljor samt provsmakar oliver i alla möjliga färger och smaker.  Några middagar har vi tillsammans, där ni får prova på det lokala köket, andra kvällar får ni botanisera själva bland det stora utbudet som finns. På restaurangerna kommer det också att finnas ett vegetariskt alternativ för de som vill.

 • Boendet

  Boendet är på Hostal El Fornet, ett mycket enkelt hotell med ett ypperligt läge i den charmiga gamla staden i Altea som är en mindre stad på Costa Blanca-kusten i Spanien. Trots att den nu lever mest på turism, så har Altea kvar sin gamla charm och sitt lokala liv. Staden upptäcktes på 60-talet av konstnärer från olika länder, för den vackra gamla staden, för sitt speciella ljus, för havet och de närliggande bergen med spännande formationer.

 • Yoga och vandringar

  Yoga gör vi på morgonen på stranden, om vädret tillåter, och där äter vi vår frukost på ett hotell med havsutsikt. På våra utflykter går vi 8 till 11 km per dag och vi får se odlingsdistrikten. Vandring längs med havet ingår samt en utflykt upp i bergen, med toppar på över 1000 meter. Någon dag kan större höjdskillnader förekomma. Vi går ibland på asfalt, men mest på grusvägar och steniga stigar. Vandringsnivån anpassas efter gruppdeltagarna. Vi rekommenderar vandringskängor som går upp över vristen.

Resans höjdpunkter

 • Yoga och vandring i rogivande natur bland apelsinträd, berg och vid hav
 • Vår uppskattade vandringsguide Bippan Noberg bosatt i Spanien
 • Goda picknicluncher

Karta

Resfakta

Reslängd 5 dagar
Avreseort Stockholm, Arlanda
Avresor 5/4
Pris Från 11 490 kr
Enkelrumstillägg 990 kr
I priset ingår
 • Flyg Stockholm-Alicante t/r inkl flygavgifter
 • Busstransporter
 • Fyra nätter på enklare hotell med del i dubbelrum
 • Tre bufféfrukost
 • 1 picknickfrukost
 • Fyra yogapass med engelsktalande yogalärare
 • Två måltider på restaurang
 • Tre picknickluncher
 • Tre vandringsdagar
 • Svensktalande guide
 • Skatt
Avbeställningsskydd

Vi rekommenderar Europeiska ERV reseförsäkringar och avbeställningsförsäkring, tecknas senast 48 timmar efter bokning direkt via Europeiska ERV på 0770-456 900 eller info@erv.se

 

Anslutningsort

Vi undersöker gärna anslutningsmöjligheter från Göteborg eller Köpenhamn mot ett pristillägg.

Klimat

April månad i Altea:
Medeltemperatur är 16,3 grader. 
Havets medeltemperatur är 16 grader.

Resans karaktär

Vi kategoriserar resan som en vandring, gradering 2. Vi går 10-14 km i terräng med höjdskillnader på några hundra meter. Svårighetsgraden byggs sakta upp dag för dag. Bra knän är en förutsättning. Vi går ibland på asfalt men mest på grusvägar och steniga, ojämna stigar, det går upp och ner. Vi tar pauser när det behövs. Vandringskängor som går upp över vristen är starkt rekommenderat. 

Läs om vår graderingsskala för vandringsresor »

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Boka din resa

2019-04-05 2019-04-09 11 490 kr 5+ Boka