Brev från Bippan Norberg

Vandra med mig i Spanien!

Visste du att Spanien är ett av de länder i Europa som har mest berg? Landet har många toppar över 3000 meter, ytterliga fler på över 2000 meter. Det finns också 14 nationalparker, alla med sina säregna drag, olika klimat, flora och fauna.Nu inbjuder jag dig att lära känna Spanien på ett för många annorlunda sätt. GÅENDES. För mig är det ett fantastiskt sätt att lära känna ett land, dess folk och dess kultur. Man kommer dem liksom så nära på det sättet. Man har tid att stanna upp och samtala med lokalbefolkningen, titta på de vackra vyerna, lyssna till fåglarnas kvittrande samt att sätta sig på en stubbe och fundera en stund. 


Att åka på en vandringssemester är också ett sätt att vila upp sig (trots allt gående!). Att komma bort från vardagens alla måsten och tillbringa hela dagen ute i vacker natur. Att för ovanlighetens skulle inte ha bråttom. Att inse att det viktigaste inte är att nå målet, utan allt som händer på vägen, allt vi ser, hör, talar om, upplever. Det är också lätt att lära känna varandra på resan. Det är samvaro i avslappade former och gemenskapen i gruppen brukar bli mycket fin.

Jag tycker om begreppet "Small is Beautiful" (=Litet är Vackert). Detta är turism i liten skala. Här kommer vi det lokala livet nära och vi ger vårt bidrag till att landsbygdsbefolkningen kan bo kvar. Det är turism med respekt för naturen. Där vi kan unna oss att tiden liksom stannar upp.

Väl mött på stigarna i Spanien,

Bippan Norberg
Favoritresors vandringsguide i Spanien

Se alla våra vandringsresor