Hoppa till huvudinnehåll

Inspiration

Låt dig inspireras till din nästa reseupplevelse med Favoritresor!

Här publicerar vi reseberättelser, kåserier och berättar om hur det är att resa med oss på t.ex en musikresa, kulturresa, vandringsresa eller en trädgårdsresa. Våra erfarna ciceroner och medarbetare delar med sig av sina upplevelser från våra resor. Mycket läsglädje!

Välkommen till oss på Favoritresor

Bippan Norbergs blomstrande smultronställen

Jag tycker om begreppet "Small is Beautiful" (=Litet är Vackert) och jag har platser, mina smultronställen, som jag kommer tillbaka till år efter år. Några av dem vill jag gärna dela med er!

Läs mer

Som en vackert åldrande dam

"Det är nu ganska länge sedan jag flyttade till Prag och det har varit en fantastisk resa. En nästan svindlande upplevelse att få vara med på den osannolika förvandlingen..."

Läs mer

Varför ligger det brittiska oss så varmt om hjärtat?

Wales, Cornwall, Irland och Skottland – de gamla keltiska områdena som vi svenskar har en särskild förkärlek till. Men vad är det då vi söker?

Läs mer

Jonas Kaufmann i Barcelona

Barcelonas Liceu ger ”Andrea Chenier” med världens idag mest eftertraktade operasolist – karismatiske Jonas Kaufmann.

Läs mer

Operan och Riga i mitt hjärta...

Opera har jag haft med mig från allra första början. Min farfar förestod herrskrädderiet vid Stockholmsoperan och arbetade från början i Gustav III gamla operahus...

Läs mer

Opera i Oslo med Richard Klingspor

En bra opera träffar rätt i hjärtat och inte så sällan i magen. Den sätter ett förstoringsglas på de stora frågorna och känslorna som vi alla på ett eller annat sätt måste förhålla oss till: Liv och död, hat och hämnd, kärlek och begär.

Läs mer