Favoritresor - Resor för själen

I vårt skapande av resor som berör alla sinnen till både kropp och själ har vi stor hjälp av våra uppskattade ciceroner. Med entusiasm bjuder de på sina gedigna kunskaper på ett sätt som kommer helt naturligt för den som har ett passionerat intresse vilket ger resan en extra dimension.

Vår ambition är att alla resor ger upplevelser för alla sinnen och mer därtill. Resor för själen helt enkelt. På vår hemsida finner du våra minnen, idéer, upplevelser och drömmar smakfullt sammansatta till de resor vi allra helst vill göra eller har gjort. Våra egna Favoritresor.

Varmt välkommen till oss!

Katarina, Cecilia, Helene, Charlotte, Margareta, Susanne, Mats och Stefan

 

Musikresor - en inre känsloresa

Det finns musik och så finns det musik. Vi har sedan starten valt att fokusera på klassisk musik och att förmedla de bästa musikupplevelserna inom genren. Naturligtvis de stora scenerna, de klassiska tonsät­tarna och de största namnen. Men också det lite mer udda, utvalda av de som verkligen kan. En bra opera träffar rätt i hjärtat och inte så sällan i magen. Den sätter förstoringsglas på de stora frågorna och känslorna som vi på ett eller annat sätt måste förhålla oss till: liv och död, hat och hämnd, kärlek och begär. Alla kan inte älska opera men blir man biten av bacillen är det svårt att inte vilja ha mer. För den som vill ha stora musik­upplevelser finns mycket att välja på hos oss. Det handlar om musik värd en resa. 

Kulturresor - då och nu

Kultur kan innebära nästan vad som helst i dagens moderna och gränslösa samhälle. Vi vinnlägger oss om att måla med regionens färger, visa upp såväl dess historiska fasader som moderna skatter, en unik gastronomi där just du befinner dig. Vi vill berätta historien kring maktmänniskan såväl som om den enkla bonden. Svunna tider blandas med moderna utmaningar. Konst och gastronomi ligger oss varmt om hjärtat. Vi strävar efter hotell som håller en god standard men som även ligger perfekt till för strövtåg i stadens historiska kvarter eller för resans tema. Våra ciceroner spelar en avgörande roll för resan, de bor ofta på plats eller är mycket insatta i regionens kultur och brinner för att förmedla detta till dig. 

Trädgårdsresor - sinnenas magi

Intresset för trädgård och odling bara växer och växer. Odlan­dets glädje sprider sig i en vidare krets och allt fler dyker djupare in i sina specialintressen inom odling. Må vara rosor eller kamelior, grönsaker eller experiment med härdigheten hos vinrankor. Bor vi inte i hus med trädgård så odlas våra gårdar, tak och balkonger om till färgrika paletter och blir magiskt rogivande plat­ser. Det ökade trädgårdsintresset finns i växande omfattning inte bara hos oss, utan över snart sagt hela världen. Det finns helt enkelt väldigt många intressanta trädgårdar att besöka för den som vill förkovra sig. Vi har i samverkan med våra syn­nerligen kunniga ciceroner valt ut några av de allra mest spännande, grönskande eller färgexploderande platserna. Låter du någon av dem ta med dig till just deras skatter, kan vi garantera inspiration och upplevelser utöver det vanliga för ditt trädgårdsintresserade jag. 

Vandringar - förtrollad till fots

De som en gång upptäckt tjusningen med att uppleva ett land eller en trakt med vandringskängan som fortskaffningsmedel, blir gärna fast. Det blir helt enkelt svårt att tänka sig ett bättre sätt att ta in en ny miljö. Man kommer inte närmare än just till fots.

Dofta! Timjan eller mandelblom bärs fram av en stilla bris. Känn! Solblänket från havet värmer kinderna och får ögonen att kisa. Lyssna! Det rogivande ljudet av bjällrorna hos betande får och fågelsången som fyller luften och tävlar med syrsorna om din uppmärksamhet. Smaka! Lokala picknickluncher under en värmande sol i en förtrol­lande omgivning. Sköna intryck på en dags vandring är alltid många och delade med andra blir de gärna starkare. Att vandra tillsammans med likasinnade och en kunnig vandringsguide förstärker helt enkelt upplevelsen mångfalt.

I år är vårt vandringsprogram stort, färgstarkt och innehållsrikt. När man väl utforskat en plats till fots, vill man gärna utforska en ny vid nästa resa och sedan en ny vid nästa igen. Vanebildande är ordet.

Sök din resa »

Upptäck fler teman

Favoritresor ingår i resekoncernen WE Travel Group där även Äventyrsresor, Kinaresor, Indienresor, Hemslöjdsresor, Historiska resor och Grand Tours ingår. Tillsammans täcker vi så gott som hela världen och våra dagar är fyllda med spänning, nyheter och längtan till nya breddgrader. 

Väkommen till oss!