År 1993 bestämde jag och Anne-Sofie Gnosspelius oss för att starta en resebyrå för de resor som vi själva gillade allra bäst – våra egna personliga favoriter. Eftersom vi grundare hade ett brinnande intresse för klassisk musik i allmänhet och opera i synnerhet kom många resor först att gå till de allra bästa opera- och konserthusen i Sverige och utomlands.

Det visade sig att det var många som delade vårt intresse. Så många att vi snart kunde erbjuda en stor mängd olika högkvalitativa resor med kulturellt innehåll inom konst, musik, teater och historia. Allt från underskön musik till välbevarade kulturarv och spännande gastronomi. För oss är det viktigt att såväl hotell, som resmål och måltider i så stor utsträckning som möjligt handplockas av de som vet detta bäst – våra ciceroner. Vi vill fylla våra resor med berikande upplevelser och det är nyfikenheten, kreativiteten samt kulturutbudet som i slutändan bestämmer hur våra upplevelsekombinationer blir.

Redan från första början bestämde vi oss därför för att utforma resorna i samarbete med engagerade personer med särskilda kunskaper om det aktuella området. Och under årens lopp har vi och våra resenärer fått njuta av den sorts kunskap som bara en riktigt duktig ciceron kan förmedla. Vi har hittat vårt koncept, som det så vackert heter, och det tänker vi fortsätta med. Du som delar vårt intresse för sinnenas njutning är välkommen att hitta din egen favoritresa hos oss.

Bernt Lennström
Grundare av FAVORIT Kultur och Temaresor