Hur bokar du din resa med Favoritresor?

Du kan boka din resa med Favoritresor på tre sätt:
1. Boka här på vår hemsida
2. Skicka ett mail till info@favoritresor
3. Eller ring oss på tel. 08 - 660 18 00

Du får sedan en bekräftelse skickat till dig per post eller Epost. När du betalat anmälningsavgiften inom 10 dagar är din resa bekräftad.

Betala din resa

Betalning av din resa sker via bankgiro eller med bank- eller kreditkort på vår betalsida » eller via din personliga sida "Min bokning" överst på Favoritresors hemsida.

Anmälningsavgiften betalas 10 dagar efter bokningstillfället för att bekräfta bokningen. Resterade belopp betalas senast 35 dagar innan avresa. Vi accepterar VISA och Mastercard/Eurocard. För din säkerhet har bankerna höjt kraven vid handel med kreditkort på internet. Det innebär att du kan behöva öppna spärren på ditt kort för internetköp.

Om du har fått hjälp att boka individuella flygbiljetter brukar flygbolagen kräva omgående betalning för flygbiljetterna.

Avbeställningsskydd och Reseförsäkring

Som resenär hos Favoritresor ansvarar du för att ha fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden. Viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar samt att försäkringen omfattar Covid-19. 

Flygtider och anslutningar

Flygtider är alltid preliminära och flygbolagen har rätt att ändra tidtabellen fram till 20 dagar före avresa. Tänk på detta vid bokning utav eventuell anslutning av tåg eller flyg. Se till att ha god tidsmarginal och boka av- och ombokningsbara biljetter, då ingen ersättning för eventuell kostnad i samband med flygtidtabellsförändring utgår.

Mat och allergier

Meddela oss i samband med din bokning om du har behov av någon specifik diet eller allergier. Vi informera våra samarbetpartner samt ciceronen på resan så att de kan ordna specialkost under din resa.

Ditt namn i bokningen

Vi behöver ditt tilltalsnamn (ett) samt efternamn stavat som i passet. Kontrollera stavningen noga för att undvika en ändringsavgift eller kostnad för en ny flygbiljett.

Resevillkor

Innan du bekräftar din bokning ber vi dig ta del av våra aktuella resevillkor. I resevillkoren framgår viktiga detaljer kring bl a bokning och avbeställning. Favoritresors resevillkor följer bestämmelserna i Lagen om Paketresor. Om du har frågor angående våra resevillkor är du välkommen att kontakta oss.

Vaccinationer

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. Kontakta därför din vaccinationscentral i god tid före avresa för individuell konsultation.

Visum och pass

Som resenär är du själv ansvarig för att iaktta gällande passregler på ditt resmål. Kontrollera att ditt pass är oskadat och giltigt. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera.

Kontakta gärna oss om du har frågor!

Ring på telefon 08- 660 18 00 eller maila oss på info@favoritresor.se så återkommer vi inom kort.

Varma hälsningar
Favoritresor